Tranøy galleri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tranøy galleri
LandNorge
Kart
Kart
Tranøy galleri
68°10′55″N 15°40′20″Ø

Tranøy Galleri er et kunstgalleri på Tranøya i Hamarøy i Nordland. Galleriet viser og selger kunst av nordiske samtidskunstnere.[1] Galleriet har vanligvis sommeråpent fra medio juni til medio august.

Historie[rediger | rediger kilde]

Galleriet ble oppført i 1995, med basis i den gamle nedlagte skolestua på stedet, med tre separate men sammenhengende nybygg i tillegg.

Høsten 2019 ble Tranøy Galleri overtatt av Siri Nilsen og Bjørn Wiik.[2] Det er også utstillinger, konserter og kulturarrangement utenom sommersesongen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tranøy Galleri | Tranøy Galleri». Tranøy Galleri. Besøkt 21. januar 2018. «Vi ønsker deg velkommen til samtidskunst av noen av Nordens sterkeste malere» 
  2. ^ Olsen, Øyvind A. (19. september 2019). «(+) Siri og Bjørn følger drømmen - kjøper sitt eget galleri: – Føles som starten på et livseventyr». Avisa Nordland (norsk). Besøkt 1. februar 2022. «Kjøperne er Siri Nilsen og Bjørn Wiik, begge bosatt og etablert i Oslo, men med planer om å tilbringe stadig mer tid nordpå etter hvert. (---) Det er Berit og Heinz Klarer som står som selgere av Tranøy Galleri. (---) Første eier: Kirsti Kalstad og mannen Jonne Kalstad var de første eierne og driverne av Tranøy Galleri. Dette bildet er fra 2003.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]