Tore H. Vigerust

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Tore Vigerust)
Hopp til: navigasjon, søk
Tore H. Vigerust
Født14. september 1955
Død31. oktober 2010 (55 år)
Beskjeftigelse Politiker, historiker
Parti Høyre
Nasjonalitet Norge

Tore Hermundsson Vigerust (født 14. september 1955 i Sør-Varanger, død 31. oktober 2010 i Porsgrunn[1]) var en norsk lokalpolitiker (H) i Gamlebyen i Oslo og historiker. Han var nestleder i bydelsutvalget Gamle Oslo 200307.

Tore Vigerusts farsætt er fra Gudbrandsdalen og morsætten er fra Schleswig-Holstein. Vigerust var offisersutdannet og tjenestegjorde i Hæren fra 1975; han ble cand.philol. i 1991 med historie hovedfag ved Universitetet i Oslo. Hans spesialfelt var genealogi, klosterhistorie og adelshistorie.

Tore Vigerust skrev en rekke slektshistoriske arbeider, utgav slektshistoriske skrifter, holdt jevnlig foredrag og arrangerte møter og lignende i slektshistoriske foreninger. Hans temaer var hentet fra flere deler av landet og fra alle samfunnsklasser. Han arbeidet mye med temaet norske adelsslekter, blant annet i det såkalte Adelsprosjektet, og skrev også om lokalhistoriske og heraldiske emner.

Vigerust arbeidet en periode i Riksarkivet, og ble senere selvstendig næringsdrivende som påtok seg oppdrag. Han var genealogen bak serien Hvem tror du at du er?, som sendtes på NRK1 i 2011.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Genealogi.no, «Tore Hermundsson Vigerust til minne» (Norsk Slektshistorisk Forening 1.11.2010): http://www.genealogi.no/content/tore-vigerust-memoriam
  2. ^ «Tore Hermundsson Vigerust til minne»