Todd Bjorkstrand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Todd Bjorkstrand
Født14. okt. 1962Rediger på Wikidata (61 år)
Minneapolis
BeskjeftigelseIshockeyspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Maine
BarnOliver Bjorkstrand
Patrick Bjorkstrand
NasjonalitetUSA
SportIshockey[1]
PosisjonSenter
Klubb(er)Indianapolis Checkers
Fort Wayne Komets
Maine Black Bears men's ice hockey

Todd Bjorkstrand (født 14. oktober 1962 Minneapolis, USA ) er en amerikansk profesjonell ishockeytrener og en tidligere profesjonell ishockeyspiller. Han er hovedtrener for Stavanger Oilers i Norge.

Bjorkstrand har blitt assosiert med Herning Blue Fox i den danske Superisligaen, først i 14 sesonger som spiller og deretter 10 sesonger som trener.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Bjorkstrand begynte sin ishockeykarriere mens han studerte ved University of Maine i 1980. Etter det spilte han i forskjellige klubber i den amerikanske IHL-ligaen.

Bjorkstrand kom til Herning Blue Fox i 1988 på en 1-års kontrakt, men valgte å forlenge og har som spiller vunnet 7 DM gull, 3 sølv og 3 bronsemedaljer. I denne perioden møtte Todd Bjorkstrand også sin danske kone, sammen har de sønnene Patrick Bjorkstrand og Oliver Bjorkstrand, som begge tidligere har spilt i Herning. Fra 2002 har han viet seg til trenerposten, som kastet 6 gull, 1 sølv og 2 bronsemedaljer.

Etter at kontrakten gikk ut i 2014 bestemte Todd Bjorkstrand seg for å prøve noe nytt og ble hovedtrener for de østerrikske Graz 99ers.

Fra 2010-12 var Todd Bjorkstrand også dansk U20-landstrener. I 2011 ledet han U20-opprykk til toppdivisjon for U20-landslaget. Året etter sto han igjen bak benken da U20-landslaget rykket ned fra toppdivisjonen etter syv nederlag på sju kamper.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Eurohockey.com, Eurohockey.com spiller-ID 11158, besøkt 25. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]