Thor Einar Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Thor Einar Andersen
2013-06 Thor Einar Andersen.jpg
Født13. januar 1960 (59 år)
Kristiansand
Barn Torstein Andersen Aase
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Norge

Thor Einar Andersen (født 13. januar 1960) er professor ved Norges Idrettshøyskole og lege, spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering, medisinsk leder Norges fotballforbund og Idrettens helsesenter og tidligere fotballspiller fra Kristiansand og Start.

Andersen er utdannet lege fra Universitetet i Oslo og fysioterapeut fra Berlin og tok i 2005 doktorgraden i medisin på temaet "How do football injuries occur? - Video analysis of injury situations and mechanisms in elite football".[1] Han var lege for det norske landslaget i fotball fra 2002-2014, i tillegg til forsker ved Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole og styremedlem i Norsk idrettsmedisinsk forening.

Andersen spilte på Start i 1977-80 og 83-84 og ble seriemester i 1978 og 1980. Han har også spilt på Lærdal, KFUM Oslo og U-landslaget og har vært engasjert i Nordstrand som leder i fotballgruppen siden 2012 og trener for aldersbestemte lag. Andersen er gift med Anne Kjersti Kværner og er far til tidligere Stabæk-spiller Torstein Andersen Aase og David Kværner-Andersen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]