Thomas Caplin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thomas Caplin
Født4. juli 1960Rediger på Wikidata (63 år)
BeskjeftigelseDirigent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Thomas Richard Caplin (født 1960 i Malmö) er en kordirigent og musikkpedagog. Han er dosent i korledelse ved Høgskolen i Innlandet, Avdeling for lærerutdanning, Hamar, hvor han har vært ansatt siden 1989.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Thomas Caplin er født og oppvokst i Malmö, Sverige, og er utdannet sanger, dirigent og korpedagog ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har hatt en rekke oppdrag som korpedagog og dirigent rundt om i Norden.

Han er en ofte brukt foredragsholder både internasjonalt nasjonalt med en omfattende seminarvirksomhet, som dommer i korkonkurranser og gjennom mange gjesteopptredener som dirigent.

Thomas Caplin ble i 2004 valgt til «Årets kordirigent»[1] av Foreningen Norske Kordirigenter (FONOKO). Han har fått internasjonal anerkjennelse som dirigent for Den norske Studentersangforening, Lunds Studentsångförening og Kammerkoret Collegium VocaleHamar. Etter 20 års innsats som musikalsk leder for Collegium Vocale fratrådte han stillingen i juni 2010. Han er kunstnerisk leder for og sanger i Vokalgruppen Nordic Blue (Hamar), og dirigent for ungdomskoret Defrost Youth Choir.

Caplin sitter som rådsmedlem for Norge i World Choir Counsil (Interkultur) og sitter i styringsgruppen for prosjektet Conductors Without Borders (IFCM).

Hans nåværende stilling er som dosent ved Høgskolen i Innlandet. Han også arbeidet som musikkfaglig rådgiver i Norges Korforbund.

Publikasjoner[rediger | rediger kilde]

Hans publikasjoner omfatter bl.a. en bok i korledelse, «Fra teknikk til musikk» utgitt på Musikk-Husets Forlag, og et antall komposisjoner og arrangement som er å finne på det samme forlaget samt på Cantando Musikkforlag. Boka i korledelse er også gitt ut i Sverige på SK-Gehrmans förlag AB med tittel På slaget.

Ekko fra Norge

Norske perspektiver[død lenke]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kordirigenten nr.1 2004, hentet 12. februar 2019.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]