Norges Korforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norges Korforbund er en interesseorganisasjon for kor i Norge, og deres formål er gi korsangen mulighet for større utbredelse og høyere kvalitet samt å styrke mangfold, innovasjon og tradisjon innenfor kormusikk.

Norges Korforbunds landsmøte har vedtatt følgende mål for organisasjonen:

  • Gi gode tilbud som medlemskorene verdsetter
  • Yte relevant støtte til medlemskorene
  • Gi korsangere, tillitsvalgte og dirigenter mulighet til å utvikle seg
  • Skape et mangfold av kor rundt i landet
  • Bidra til innovasjon og ta vare på tradisjon i korbevegelsen
  • Styrke korbevegelsens rammevilkår og betydning

Norges Korforbund er en av de største organisasjonene innenfor det frivillige kulturliv i Norge, og en av Nord-Europas største kororganisasjoner. De har 30 000 enkeltmedlemmer fordelt på omlag 1000 kor og vokalgrupper. I tillegg kommer over 800 registrerte dirigenter. Norges Korforbund er organisert med hovedkontor i Oslo, samt distriktskontor i Sandefjord, Bergen, Trondheim, Levanger og Narvik. De har 23 distriktsledd fra Finnmark i nord til Sørlandet i sør.

Korforbundet har et omfattende tilbud innenfor opplæring og kurs for sangere, dirigenter og tillitsvalgte. De gir råd om musikkfaglige spørsmål, kordrift og forvalter en rekke støtteordninger; både for egne medlemmer og for alle kor i Norge. De arrangerer korkonkurranser, festivaler, prosjektkor og konserter. Norges Korforbund er teknisk arrangør for NM for kor, som arrangeres i Trondheim annet hvert år i samarbeid med Koralliansen. Fra 2019 blir Norge med i EBUs Eurovision for Choirs. Norges Korforbund arrangerer den norske i finalen i samarbeid med NRK. NK er også aktivt med i Koralliansen og Kulturalliansen.

Se deres omfattende aktivitetsplan på kor.no på de eksterne lenkene nederst.

Norges Korforbund administrerer tilskuddsordningen Aktivitetsmidler for kor, som er delt i to ulike ordninger: Konsertstøtte og Produksjons- og driftsstøtte for kor på høyt nivå. Tildelinger gjøres til alle kor uavhengig av medlemskap i organisasjon, og tildelingen er på 10,6 millioner (2018-tall).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]