The World of Lily Wong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

The World of Lily Wong var en tegneserie av Larry Feign (en amerikaner bosatt i Hongkong) som ble laget i årene 1986 til 2001. Den løp i en rekke aviser, blant annet storavisene Hongkong Standard og South China Morning Post fra november 1986 til mai 1995; The Independent fra mars 1997 og juni 1997 (for å følge forberedelsen av The HandoverStorbritannias tilbakeføring av kronkolonien til Folkerepublikken Kina, og så i HK iMail fra mai 2000 til september 2001.

Navnet The World of Lily Wong er et spill på den meget populære spillefilmen The World of Suzie Wong (Suzie Wongs verden) fra 1960, som også utspiller seg i Hongkong.

Tegneserien fulgte sin protagonist Lily Wong, en kantonesisk ung kvinne i Hongkong (mens byen fremdeles var styrt av britene).

Hennes foreldre, hennes rampete bror Rudy og hennes ektemann, en gwailo, var med i ofte satiriske kommentarer til nyhetsbildet i og rundt Hongkong og Kina, og for å sammenligne kultur og politikk i Orienten og den vestlige verden.

Seriens kritikk av menneskerettighetsbrudd i Folkerettighetene motiverte Amnesty International til å gi Feign priser i 1996 og 1997.

Larry Feigns politiske dialog i Lily Wong-serien gjorde at de medier som stod Fastlandet nærmest etterhvert tok avstand fra serien. Han ble oppsagt av South China Morning Post. Det hjalp lite at serien også fremførte kritikk blant annet av vestlige folk i Hongkong.

I en seks måneders lang periode ble tegneserien gjenopplivet på engelsk og kantonesisk fra 2007 til mars 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]