The Wolf of Debt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Wolf of Debt
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1915
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiJack Harvey Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeWilliam Garwood, Violet Mersereau Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt
Distributør(er)Universal Pictures
Premiere(r)1915
Eksterne lenker

The Wolf of Debt er en amerikansk stumfilm fra 1915, regissert av Jack Harvey.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Fru Stanhope, en enkefrue, oppfordrer datteren Helen til å gifte seg med den velstående megleren Anthony Stuart - men Helen nekter. Dagen etter møter hun Bruce Marsden, en millionær, på golf-banen. Med en gang utvikler det seg en gjensidig tiltrekning, for hverandre. Om en måned kunngjøres forlovelsen deres. Men før de gifter seg, overfører Marsden sine Mesupa-kobberaksjer til Helen. Men megleren som tar hånd om Marsdens aksjer opplever problemer. Aksjemarkedet er på vei nedover, og megleren taper alt - inkludert Marsdens aksjer. Til tross for dette gifter Helen seg med den nå mye fattigere Marsen.

Men Helens mor blir sterkt forstyrret, på grunn av dette hendelsesforløpet. Hun overtaler derfor Stuart til å prøve å vinne Helen fra ektemannen hennes. Stuart gir deretter Marsden en stilling ved kontoret sitt, og begynner å gi sin oppmerksomhet til Helen - men hun nekter å ha noe som helst med ham å gjøre. Snart sender han Marsden ut av byen på forretningsreise, samtidig som han inviterer Helen og moren hennes til en fasjonabel middag. Til denne sammenkomsten bestiller Helen en kostbar kjole på kreditt - hvor hun senere blir oppdaget av ektemannen sin, som kom tilbake fra forretningene sine tidligere enn han forventet.

Etter å ha blitt mistenksom overfor sin kone, følger Marsden med på henne i all hemmelighet. Når hun og Stuart reiser sammen i sistnevntes bil, går bilen hans i stykker og Stuart tar med seg Helen til en veikro. Marsden dukker deretter opp, fordømmer sin kone, og sier opp hos Stuart for å finne arbeid et annet sted. Mesupa-aksjene har i mellomtiden, på grunn av funn av malm, blitt mer verdifulle. Men etter at Stuart begynner å kjøpe så mange aksjer han klarer på kobber-markedet, legger Marsden en plan for å få Stuart til å tape alle pengene hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Violet Mersereau som Helen Stanhope.
  • William Garwood som Bruce Marsden.
  • Fanny Hayes som Mrs. Stanhope.
  • Brinsley Shaw som Anthony Stuart.
  • Morgan Thorpe.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata