The Threads of Fate

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Threads of Fate
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1915
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiJoe De Grasse Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendePauline Bush, William C. Dowlan, Lon Chaney sr. Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Premiere(r)1915
Eksterne lenker

The Threads of Fate er en amerikansk stumfilm fra 1915 regissert av Joe De Grasse.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

To barn blir født inn i denne verden. En gutt vokser opp med stor rikdom og luksus, samtidig som en jente vokser opp i stor fattigdom og enkelhet. Mannen blir en musiker med sjelen til en dikter, svært følsom for livets virkelige skjønnhet - til tross for sin enorme rikdom. Kvinnen vitner om sjarmerende enkelhet, men skjuler også en dypere sjel. Men mannen blir lei av humbug, og bryter til slutt sine sosiale klasser og antar forkledningen som en vandrende gate-musiker. Han reiser omkring fra bygd til bygd, og leter etter den virkelige meningen med livet.

I mellomtiden begynner kvinnen å stige opp den sosiale rangstigen. Hun reiser til storbyen for å begynne som protesjé for en velstående tante. Hun introduseres for det samme samfunnet som mannen nettopp hadde stukket av fra. men senere deltar hun på en helgefest, som arrangeres av en av vennene til tanten. Her blir hun utsatt for det hun mener er en fornærmelse. Hun stikker av fra huset, og bestemmer seg for å reise til tantens sommer-residens - kledd i den enkle drakten til en hushjelp. Men når hun går langs en sti gjennom skogen, blir hun tiltrukket av tonene til en fiolin.

Nysgjerrigheten hennes vekkes, og hun følger musikken til dens kilde - hvor hun oppdager mannen. Han spiller for henne igjen, og et varmt vennskap oppstår snart mellom dem. Men begge to er bekymret for å avsløre deres virkelige identitet, av frykt for å ødelegge det gryende forholdet som har vokst frem mellom dem. De besøker hverandre flere ganger, men alltid i forkledning, De forelsker seg i hverandre. Men samtidig forsøker en velstående greve å gifte seg med den samme kvinnen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Pauline Bush
  • William C. Dowlan
  • Lon Chaney

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]