The Sisters (1914)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Sisters
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1914
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiChristy Cabanne Rediger dette på Wikidata
ManusChristy Cabanne, Anita Loos Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLillian Gish, Dorothy Gish, Elmer Clifton, W. E. Lawrence, Donald Crisp, Josephine Crowell Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Mutual Film
Premiere(r)1914
Eksterne lenker

The Sisters er en amerikansk stumfilm fra 1914, regissert av Christy Cabanne.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

May og hennes yngre søster, Carol, bor i en liten by. May er den vakreste av de to, men Carol blir friet til av landsby-gutten Frank. Men George kommer også til området på besøk, forelsker seg i Carol og vinner henne snart bort fra Frank. Carol er fornøyd med oppmerksomheten hans, og Frank blir knust. Men når George møter søsteren May, blir han vanvittig forelsket i henne - og stikker til slutt av sammen med henne, og de blir snart gift. Carol, fortvilet, vender tilbake til Frank, de blir gift, og ett år senere blir en baby født.

I mellomtiden har May og George bodd i en annen by, og May er i ferd med å bli mor. Men barnet hennes viser seg å være dødfødt. Men legene er bekymret for å fortelle henne sannheten, og blir tvunget til å finne en baby som skal ta den døde babyens plass - frem til kona er sterk nok til å tåle å bli fortalt sannheten. Carol blir oppsøkt angående å gi bort barnet sitt, og nekter først. Men til slutt, for søsterens skyld, samtykker hun. Men Carol begynner snart å savne babyen sin. May nekter å la henne ta hånd om det hun tror er hennes eget barn - og Carol blir panisk.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]