The Rite

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Rite
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 26. januar 2011
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde113 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiMikael Håfström
ProdusentBeau Flynn
ManusforfatterMichael Petroni
MusikkMichael Brook
Kaki King
Eddie Vedder
Foran kamera
MedvirkendeAnthony Hopkins
Colin O'Donoghue
Alice Braga
Annen informasjon
Budsjett$37 million
Prod.selskapNew Line Cinema
TriBeCa Productions
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Rite er en amerikansk skrekkfilm fra 2011, regissert av Mikael Håfström. Hovedrollene spilles av Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue, Alice Braga og Rutger Hauer. Den ble gitt ut i januar 2011 i USA.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Michael Kovak (Colin O'Donoghue) studerer til å bli diakon. Men etter sin ordinasjon, skriver han et brev om sin resignasjon til sin overordnede, og gir mangel på tro som grunnlag for dette. Sjefen hans Matthew (Toby Jones) ønsker å sende ham til Roma, for å studere eksorsisme under ledelse av en prest, Xavier (Ciarán Hinds). Han møter en ung journalist, Angelina, som tar samme kurs – og skal skrive en avis-artikkel om eksorsisme. Xavier ber Michael om å besøke Lucas (Anthony Hopkins), som er en anerkjent eksorsist. En av Lucas sine pasienter er en gravid 16 år gammel jente, Rosaria. Fader Lucas utfører en eksorsisme på henne, og Michael ser på.

Samme natt dør den unge kvinnen, og Fader Lucas føler at han har sviktet henne. Etter den unge kvinnens død, begynner Fader Lucas å vise tegn på demonisk besettelse. Lucas ber Michael finne Xavier, for å utføre en eksorsisme. Angelina og Michael prøver å finne Xavier, men får ikke kontakt med ham. Michael bestemmer seg for å utføre eksorsisme selv, med Angelina tilstede. Han fullfører en eksorsisme, og den kraftige demon forlater Fader Lucas. Etterpå forlater han Roma, og tilbake tilbake til USA. Filmen slutter med at Michael bestemmer seg for å fortsette som prest, og setter seg i en skriftestol for å høre en kvinnes tilståelse.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]