The Little Sisters of Eluria

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Little Sisters of Eluria
Forfatter(e)Stephen King
SpråkAmerikansk-engelsk
SjangerFantastisk novelle
Utgitt2002
Originalutgave1998, USA
Sider85

«The Little Sisters of Eluria» er en novelle av Stephen King som først ble gitt ut i 1998 i samlingen Legends: Short Novels by the Masters of Modern Fantasy.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen i fortellingen er Roland Deschain, før han tar fatt på oppgaven i Det Mørke Tårnet-serien, men etter Rolands opplevelser i Mejis, som beskrives i den fjerde boken i den nevnte serien. I begynnelsen av historien er han alene med en hest, og er på sporet av Walter o'Dim, Mannen i Svart. Han har planer om å kjøpe en ny hest, eller muligens et muldyr, som knyttes til begynnelsen av Det Mørke Tårnet: Revolvermannen.

Roland og hesten hans ankommer en forlatt landsby, Eluria, hvor han finner en løshund, med et kors i pelsen, som prøver å spise et lik. Roland skremmer det vekk, og da han ser på liket finner han en rektangulær medalje. Roland tar den, og blir øyeblikkelig angrepet og slått bevisstløs av en gjeng muterte mennesker, før han senere våkner i et sykehus som blir drevet av nonner. De kaller seg selv for The Little Sisters (lillesøstrene), og bruker små insekter som de selv kaller for leger til å stelle pasientene. Til å begynne med virker det som om nonnene er snille, men Roland finner senere ut at de er vampyrer, som spiser pasientene når de er bedre.

Medaljongen Roland tok fra liket i landsbyen viser seg å være en slags hellig beskyttelse mot nonnene. Han merker at en annen pasient på sykehuset har en lik medaljong, og Roland finner ut at den døde mannen han tok medaljongen fra var broren til pasienten. Etter hvert leges Rolands sår, men han er svak og greier ikke rømme fra nonnene, som bruker gift for å holde ham svak. En av søstrene, Jenna, forteller Roland at hun ikke ville være med nonnene, men måtte, og vil gjerne rømme fra dem. Søstrene tar med en av mutantene til sykehuset for å fjerne medaljongene fra Roland og pasienten, siden søstrene ikke kan ta dem selv. Mutanten innser at søstrene sannsynligvis vil drepe ham etter at han har tatt medaljongene, så han tar medaljongen fra pasienten ved siden av Roland, og kutte rhalsen hans. Synet av ferskt blod får nonnene til å gå berserk, noe som lar mutanten stikke av, og Roland får beholdt sin medaljong. Den neste kvelden stikker Roland og Jenna av, men søstrene prøver å stoppe dem. Jenna beordrer insektene til å angrip nonnene, men lederen deres, Mary, tar dem snart igjen, før hun selv blir angrepet av hunden Roland så i landsbyen. Roland og Jenna uttrykker sin kjærlighet for hverandre, men den følgende natten, mens Roland sover, blir hun omgjort til insekter, sannsynligvis hennes egentlige form.

Roland sørger en liten stund før han igjen setter ut for å finne Walter.

Det Mørke Tårnet[rediger | rediger kilde]

I Det Mørke Tårnet V nevner Roland Jenna, og sier at hun er den eneste, utenom Susan Delgado, som er verdt å nevnes.

I Det Mørke Tårnet VI og Det Mørke Tårnet VII dukker doktorinsektene opp igjen i en restaurant sammen med vampyrene og Can-toi for å hente Susannah Dean, og senere, i en scene hvor Sayre truer Dr. Scowther. I Det Mørke Tårnet nevnes det at skapningene kalt «throcken» spiser disse insektene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]