The Hertz Corporation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Hertz Corporation
The Hertz Corporation
Etablert 1918[1]
Hovedkontor Florida
Bransje Bilutleie
Nøkkelpersoner John D. Hertz
Antall ansatte 29 350
Nettside hertz.com

The Hertz Corporation er verdens største bilutleieselskap, med 1 900 filialer i USA, og 8 500 på verdensbasis.

Hertz er representert på alle kontinenter, i mer enn 150 land. Hertz har kontorer i de fleste store byer, og alle de største flyplassene i Norge. Hertz Norge har et riksdekkende nettverk med 170 utleielokasjoner, og samarbeider med en rekke verksteder og bilforhandlere, som gjør at det er over 450 steder i Norge der det er mulig å hente ut en leiebil fra Hertz. Tilsammen har Hertz Norge opptil 6 000 leiebiler i sin flåte.

Hertz Bilutleie leier ut personbiler, varebiler, minibusser og lastebiler i størrelsesklasser opptil 35 m³. Hertz i Skandinavia er franchisetakere til Hertz International, og eies av Volvo Personvagnar AB. Hertz Bilutleie i Norge driver også Hertz BilPool; bildeling med flere sentrale utleveringspunkter i Oslo, Hertz FlexiLease; leasing fra 30 - 365 dager, og Hertz Freerider; gratis leiebil.

The Hertz Corporation ble grunnlagt av Walter L. Jacobs i 1918, som startet en bilutleievirksomhet i Chicago med et dusin Ford Model T. I 1923 solgte Jacobs virksomheten til John D. Hertz, president i Yellow Cab og Yellow Truck and Coach Manufacturing Company, som endret navnet til Hertz Drive-Ur-Self System. Selskapet har hatt en rekke eiere, inkludert General Motors, United Airlines og Ford Motor Company.

Hertz Norge har sitt hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Historikk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:The Hertz Corporation – bilder, video eller lyd