The Hertz Corporation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Hertz Corporation
The Hertz Corporation
Org.formAksjeselskap
Etablert1918
HovedkontorEstero
Bransjecar rental og Leasing
Grunnlegger(e)John D. Hertz
Adm. dir.Kathryn V. Marinello
Antall ansatte29 350±0
Nettsidehttps://www.hertz.com

The Hertz Corporation (også kjent som Hertz Rent A Car) er verdens største bilutleieselskap, med 1 900 filialer i USA, og 11 000 på verdensbasis.

The Hertz Corporation ble grunnlagt av Walter L. Jacobs i 1918, som startet en bilutleievirksomhet i Chicago med et dusin Ford Model T. I 1923 solgte Jacobs virksomheten til John D. Hertz, president i Yellow Cab og Yellow Truck and Coach Manufacturing Company, som endret navnet til Hertz Drive-Ur-Self System. Selskapet har hatt en rekke eiere, inkludert General Motors, United Airlines og Ford Motor Company.

Hertz Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge har Hertz har kontorer i de fleste store byer, og på alle de største flyplassene. Hertz Norge har et riksdekkende nettverk med 170 utleielokasjoner, og samarbeider med en rekke verksteder og bilforhandlere, som gjør at det er over 450 steder i Norge der det er mulig å hente ut en leiebil fra Hertz. Tilsammen har Hertz Norge opptil 6 000 leiebiler i sin flåte.

Hertz leier ut personbiler, varebiler, minibusser og lastebiler i størrelsesklasser opptil 35 m³. Hertz i Skandinavia er franchisetakere til Hertz International, og eies av Volvo Personvagnar AB. Hertz Bilutleie i Norge driver også Hertz BilPool; bildeling med flere sentrale utleveringspunkter i Oslo, Hertz FlexiLease; leasing fra 30 til 365 dager, og Hertz Freerider; gratis leiebil.

Hertz Norge har sitt hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]