The Game (spill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En spiller annonserer at hun har tapt spillet

The Game (engelsk, «Spillet») er et mentalt spill hvor meningen er å unngå å tenke på spillet i seg selv. The Game består kun av å tape, som ifølge reglene må annonseres hver gang det skjer til minst én person. Det er ikke mulig å vinne i The Game, da spillet går ut på å la være å tenke på The Game så lenge som mulig. The Game har blitt beskrevet som poengløst og plagsomt, men på den andre siden også som utfordrende og moro å spille.[1] The Game spilles av flere millioner verden over.[1][2] Man kan regne The Game som en meme.

Spillets regler[rediger | rediger kilde]

Det finnes fire regler i The Game:[1][2][3][4]

  1. Alle i verden spiller The Game (noen ganger gjengitt som «Alle i verden som vet om The Game, spiller The Game», eller «du spiller alltid The Game».)
  2. Når man tenker på spillet, taper man.
  3. Et tap må annonseres til minst én person.
  4. Når man taper, går det mellom 3 og 30 sekunder[1] før man kan tape igjen.

Spillets opphav[rediger | rediger kilde]

Spillets opphav er ukjent. En teori går ut på at to menn mistet det siste toget og måtte overvære en hel natt på plattformen. De prøvde å ikke tenke på situasjonen og den første som gjorde det tapte.[trenger referanse] En annen teori er at spillet ble oppfunnet i London i 1996 for å «plage» andre.[trenger referanse] Den tidligste kjente skriftlige kilden finnes på internett fra 2002.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d Montgomery, Shannon (17. januar 2008). «Teens around the world are playing 'the game'». The Canadian Press. Arkivert fra originalen 6. juli 2010. Besøkt 25. februar 2011. 
  2. ^ a b «If you read this you've lost the game». The Metro. 5. desember 2008. 
  3. ^ «The three rules of the game». The Metro. 5. desember 2008. Arkivert fra originalen 12. august 2011. Besøkt 25. februar 2011. 
  4. ^ «Don't think about the game» (Subscription required). Rutland Herald. 3. oktober 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]