The Deep Purple (film, 1920)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Deep Purple
Generell informasjon
GenreDramafilm, kriminalfilm, stumfilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde6 ruller
Bak kamera
RegiRaoul Walsh
Produsent(er)Raoul Walsh
Foran kamera
MedvirkendeMiriam Cooper, Helen Ware
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt
FilmselskapMayflower Photoplay Company
Premiere(r)2. mai 1920 (USA)
Eksterne lenker

The Deep Purple er en amerikansk stum kriminal-dramafilm fra 1920, regissert av Raoul Walsh.[1][2] Hovedrollene spilles av Miriam Cooper og Helen Ware.

Den er en nyinnspilling av The Deep Purple fra 1915. Begge er basert på et skuespill fra 1910 av Wilson Mizner og Paul Armstrong.

Handling[rediger | rediger kilde]

To svindlere, Pop Clark og Harry Leland, leier et værelse ved et pensjonat i en liten by - hvor Leland er forelsket i Doris Moore. Leland overbeviser Doris om å reise sammen med svindlerne til New York City, hvor hun flytter inn i et lite pensjonat drevet av Kate Fallon, en kvinne med en uanstendig fortid som poserer som Lelands tante. Men Clark og Leland planlegger å bruke Doris for å lokke den unge ingeniøren William Lake inn i en kompromitterende situasjon.

Men Kate, som har blitt venninne med Doris, forteller Lake om svindlernes planer. Lake tar deretter med seg Doris vekk fra Clark og Lelands klør. I mellomtiden blir Laylock, en tidligere kjeltring og bekjent av Kate, løslatt fra fengselet - hvor han havnet på grunn av Clark og Leland. Han dreper Leland i en pistol-duell. Lake overtaler deretter vennen sin, inspektør Bruce, om at Leland har begått selvmord - så Laylock går fri. Til slutt blir Doris og Lake forlovet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]