Hopp til innhold

The Chinese Repository

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Chinese Repository var et tidsskrift som ble utgitt av og for misjonærer, og som handlet om Kina. Det var verdens første sinologiske tidsskrift (skjønt det var tidligere kommet en rekke studier, bøker og bokserier som må betegnes som sinologiske), og ble utgitt mellom 1832 og 1851 i Kanton i Kina.

Månedsmagasinet ble startet av Elijah Coleman Bridgman i mai 1832. Han var redaktør inntil han dro til Shanghai i 1847. Da overtok James Granger Bridgman som redaktør til september 1848, da Samuel Wells Williams overtok ansvaret. Fra begynnelse til slutt var imidlertid Elijah Bridgman en fast bidragsyter.

The Chinese Repository var en kongstanke hos misjonæren Robert Morrison og E. C. Bridgman. Den fylte den funksjon å oppdatere misjonærene om hendelser i Kina og organisere kinakunnskapene i sammenhengende og forståelig form. Tidsskriftet hadde også allmenn nytteverdi for utlendinger i Kina og interesserte i Vesten.

Mellom 1805 og 1842 var byer som Malacca, Penang, Singapore, Batavia, Rangoon og Amboyna utgangspunkter for de protestantiske misjonsfremstøt mot Kina. The Chinese Repository fikk dermed også meget detaljert materiale om misjonsarbeidet i store deler av Sørøstasia.

Autoritetsdata