Hopp til innhold

The Bounty Hunter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Bounty Hunter
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 19. mars 2010
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde111 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAndy Tennant
ProdusentNeal H. Moritz
ManusforfatterSarah Thorp
MusikkGeorge Fenton
Foran kamera
MedvirkendeJennifer Aniston
Gerard Butler
Jason Sudeikis
Jeff Garlin
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

The Bounty Hunter er en amerikansk romantisk komedie fra 2010 regissert av Andy Tennant, med Jennifer Aniston og Gerard Butler i hovedrollene. Historien handler om en dusørjeger (Gerard Butler) som får i oppgave å hente sin ekskone (Jennifer Aniston) som har stukket av fra kausjon. Filmen ble gitt ut i Storbritannia og USA den 19. mars 2010.

Sammendrag

[rediger | rediger kilde]

Milo Boyd (Gerard Butler) er en tidligere NYPD-etterforsker som nå arbeider som dusørjeger. Hans eks-kone, Nicole Hurley (Jennifer Aniston), er en journalist som har blitt arrestert for å ha angrepet en politimann. Nicole får et tips om en historie - et tilsynelatende selvmord kan faktisk ha vært et mord – og hun dukker ikke opp til et rettsmøte fordi hun må møte en informant. Dette gjør at dommeren opphever kausjonen og utsteder en arrestordre på henne. Like før Nicole skal møte informanten sin, blir informanten, Jimmy (Adam Rose), kidnappet. Milo blir ekstatisk da Nicoles kausjonist, Sid (Jeff Garlin), tilbyr ham jobben med å spore opp Nicole og ta henne med til fengsel, for en dusør på 5 000 dollar. Etter å ha snakket med Nicoles mor, Kitty (Christine Baranski) (en sangerinne i Atlantic City), reiser Milo til en racerbane i New Jersey hvor han finner Nicole. Milo slenger henne i bagasjerommet på bilen sin og reiser tilbake til Manhattan.

Nicole klarer å stikke av for en kort stund før Milo tar henne igjen. I begynnelsen er ingen av dem klar over at de blir forfulgt. Milo blir forfulgt av to kjeltringer sendt av en bookmaker, Irene (Cathy Moriarty), på grunn av utestående spillegjeld. Nicole blir forfulgt av en korrupt politimann, Earl Mahler (Peter Greene), som er innblandet i historien hennes. I tillegg blir de fulgt av Nicoles kollega, Stewart (Jason Sudeikis), som er forelsket i henne og oppsatt på å redde henne fra Milo. Stewart blir tatt for å være Milo av kjeltringene som ble sendt av Irene, og de kidnapper ham. Earl Mahler kidnapper og prøver å drepe Nicole som klarer å slippe unna. Nicole nevner til Milo at hun har funnet bevis som impliserer deres felles venn og Milos tidligere partner i politiet, Bobby (Dorian Missick), som samarbeider med Earl. Milo bestemmer seg for å undersøke dette sammen med henne.

Ledetråder fra Earls bil leder dem til en golfbane, hvor en caddie forteller at Earl eier en tatoveringssjappe i Queens, så de reiser dit. Det nærmeste overnattingsstedet de finner er tilfeldigvis en bed and breakfast hvor Milo og Nicole tilbrakte bryllupsreisen. Paret har fremdeles følelser for hverandre, og begge to innrømmer at de har gjorde flere feil i løpet av ekteskapet. Nicole ringer sin mor og spør etter råd om hva hun burde gjøre videre. Etterpå overhører hun Milo snakke med Sid på telefonen, og at han kommer til å ta henne med til fengsel dagen etter. Nicole fester Milo med håndjern til sengen, og finner veien til Earls tatoveringssjappe på egen hånd. Hun finner informanten Jimmy og redder ham, før hun blir tatt til fange av Irenes kjeltringer.

Bobby konfronterer Earl, som tidligere var hans venn, men som har brukt Bobbys navn for å få tilgang til politiets bevislager og stjele store mengde beslaglagt narkotika og penger. Bobby prøver å arrestere Earl som skyter ham. Milo og Nicole kommer til lageret. Milo blir angrepet av Earl som må overgi seg når Nicole truer ham med en hagle. Bobby forklarer at Earl brukte ham, så vel som mannen som angivelig begikk selvmord, for å få tilgang til bevislageret. Bobby hadde ingen beviser på dette, så han ventet på at Earl å gjøre sitt neste trekk for å arrestere ham. Milo og Nicole ser ut til å ha blitt venner igjen, før Milo overgir Nicole til politiet, og hun må møte i et rettsmøte neste dag. På sin vei ut av politistasjonen, møter Milo igjen en politimann som tidligere hadde fornærmet ham, og Milo slår til ham i ansiktet. Milo blir arrestert og satt i en celle ved siden av Nicole. Han minner henne på at dette faktisk er bryllupsdagen deres. Gjennom sprinklene innrømmer de sin kjærlighet til hverandre og deler et kyss.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]