The Bergen Pipe Band

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Bergen Pipe Band

The Bergen Pipe Band ble stiftet 14. oktober 2009 av nåværende Pipe Major Chris Jones. Bandet holder til i Bergen, og har mange aktive medlemmer i alle aldre og nivåer.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Bandet har sine røtter i Bergen Pipeband som ble startet opp i september 2005 av Chris Jones og Kirstine Folmann. The Bergen Pipe Band ble stiftet etter en splittelse av det opprinnelige Bergen Pipeband i Bergen Pipes & Drums og The Bergen Pipe Band. Det nydannede The Bergen Pipe band har videreført det musikalske repertoir av tradisjonelle skotske melodier som Bergen Pipeband spilte, men har også nye komposisjoner med større musikalsk bredde på spillelisten

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

The Bergen Pipe Band består av både sekkepiper og trommer, og har opptrådt i norsk TV og radio, samt spilt ved flere større arrangementer, blant annet årlig deltagelse i Pillargurifestivalen i Otta, Lillehammerreveljen sammen med Hans Majestet Kongens Garde og Oslo Caledonian Pipeband, som de jevnlig samarbeider med. Gruppen er dessuten assosiert med Nøsteboden, Hansakontoret og Det Glade Bergen, og har spilt årlig i prosesjoner på 17. mai i Bergen. Også ved diverse Buekorps-arrangement har bandet medvirket. Bandet har dessuten hatt samarbeidsprosjekter med andre typer musikkinstrument enn sekkepiper og trommer, f.eks. julekonsert med Gamlekarmusikken (brassband), orgel, Studentersangforeningen i Bergen i Nykirken desember 2009, Greenland Whalefishers, m.fl.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]