Diskusjon:The Bergen Pipe Band

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

objektivitet Faktaopplysninger om Bergen Pipeband blir konsekvent fjernet. Denne typen redigering strider mot Wikipedias retningslinjer! Dette usignerte innlegget ble skrevet av Millymolly (diskusjon · bidrag) 13. okt 2009 kl. 12:20 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Det ses ut som at det er et problem med faktaopplysning om Bergen Pipeband. Synd at feil fakta presenteres på Wikipedia. Chris Jones sa opp som Pipe Major og som medlem av bandet 2. september. Da begynte medlemmer å diskutere hvordan bandet bør organiseres og ledes. I avstemningen blant medlemmene og andre tilknyttet bandet 18. september 2009 ble det besluttet å beholde et band (Bergen Pipeband) og IKKE å oppløse det opprinnelige Bergen Pipeband. Etter avstemningen forsetter Bergen Pipeband som et band med ny ledelse. Chris Jones starter et nytt band, med noe tidligere medlemmer av Bergen Pipeband. Et nytt band bør få en ny artikkel. Dette usignerte innlegget ble skrevet av James.hosea (diskusjon · bidrag) 13. okt 2009 kl. 12:32 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
Å få noen pålitelige eksterne referanser inn i artikkelen vil være en god begynnelse på å gjøre den objektiv. Se Wikipedia:Bruk av kilder for tips. - Soulkeeper 13. okt 2009 kl. 12:36 (CEST)

Det er likevel et faktum - og en del av historien til bandet - at bandet ble splittet i to. Jeg ser ikke grunnen til at dette skal sensureres fra siden? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bpb (diskusjon · bidrag) 13. okt 2009 kl. 12:58 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Problemet er at inside information alltid bør betraktes utenfra med skepsis - spesielt når de skal inn i et leksikon. Ferskvarehistorie som ryddes bort er ikke sensur, men en anbefaling om å vente til andre kilder kan bekrefte saken på en objektiv måte. --Bjørn som tegner 13. okt 2009 kl. 14:00 (CEST)
Helt enig med Bjørn som tegner. Man bør holde seg til ren fakta som er akksepterte av de fleste og som er relevante, helst med andre kilder som kan bekrefte saken på en objektiv måte. Dette usignerte innlegget ble skrevet av James.hosea (diskusjon · bidrag) 13. okt 2009 kl. 14:10 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
Helt enig med Bjørn som tegner . Sensur refererte selvsagt til at den ene interesseparten fjernet relevante fakta og forhindret en større informasjonsbredde ut i fra eget ståsted. Ettersom splittelsesprosessen i Bergen Pipeband ennå ikke er fullført, anbefaler jeg bekrivelsen av historien om Bergen Pipeband blir utsatt før den blir offentliggjort. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Millymolly (diskusjon · bidrag) 13. okt 2009 kl. 14:29 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Synes nå, at teksten er ganske så objektiv og er av den holdning at teksten kan stå,som den gjør nå. Er ikke av den mening at MillyMolly's bidrag var objektive og derfor bør teksten få stå, som den gjør nå. Tror ikke noen andre bidrags-ytere til denne tekst har noen agenda, som MillyMolly antyder. "refererte selvsagt til at den ene interesseparten fjernet relevante fakta og forhindret en større informasjonsbredde ut i fra eget ståsted."

Wikipedias grunnpolitikk er at alle artikler skal ha et objektivt ståsted. I følge Wikipedias grunnlegger Jimbo Wales, er objektivitet «absolutt og ikke gjenstand for forhandlinger». Er det noe som helst å forhandle om min setning som ble fjernet: "18. september 2009 ble det besluttet i en avstemning blant medlemmene og andre tilknyttet bandet, å oppløse det opprinnelige Bergen Pipeband. Konsekvensen ble dannelsen av to separate sekkepipeband i Bergen." ? Synsing om teksten er objektiv jfr. bidraget ovenfor, er ikke relevant i denne sammenheng. Millymolly 13. okt 2009 kl. 17:44 (CEST)Millymolly

Konsekvensen av avstemmingen i Bergen Pipe Band ble, at Bergen Pipe Band fortsatte som Bergen Pipe Band under Bergen Scottish Society med en struktur der tilsier et "beginners-level" og intermediate/advanced akurat som alternativ I i avstemmingen. Dette var vettatt med et mindre flertall.

Det blir veldig mye lettere for alle å følge med på hvem som skriver hva, hvis dere bare signerer innleggene deres. Jeg har signert flere av innleggene deres hittil, men til informasjon; nå gidder jeg ikke å gjøre det mer. Klikk en av lenkene som sier «Husk å signere dine innlegg!» for å lære hvordan man signerer. Ønsker dere en god og konstruktiv diskusjon videre! - Soulkeeper 13. okt 2009 kl. 15:40 (CEST)

Diskusjonen, som jeg oppfattet den, er om min setning om konsekvensen av en avstemning i Bergen Pipeband resulterte i to separate band, er objektiv, og om det er noen som har rettighet til å fjerne en slik saksopplysning. Forøvrig trekker jeg meg fra denne debatten ettersom den begynner å bli meningsløs og ikke vil føre noen vei! Millymolly 13. okt 2009 kl. 16:00 (CEST)millymolly

Informasjon om avstemningen som ble skrivet i MillyMollys bidrag av 9. oktober kl 14:37 var dessverre feil. Bandet besluttet ikke å oppløse det opprinelige Bergen Pipeband. Resultat av avstemningen var at et mindre flertall (10 mot 8) stemte for å beholde det opprinelige Bergen Pipeband som et band. Bpbs bidrag av 12. oktober er også dessverre feil. Det opprinelige Bergen Pipeband forsetter med ny ledelse. Bergen Pipeband er klar over det og så er Bergen Scottish Society, som bandet er en del av. Konsekvensen av avstemning var at noen medlemmer av Bergen Pipeband sluttet med bandet og siden har opprettet et nytt band sammen med forrige leder av bandet. Bergen Pipeband ble dannet i 2005 og er fortsatt i drift, så det er feil å skrive ”Konsekvensen ble dannelse av to separate sekkepipeband i Bergen.” Konsekvensen er at noen medlemmer sluttet for å starte et nytt band.James.hosea 13. okt 2009 kl. 16:04 (CEST)

All historie skrives best når støvet har lagt seg. Vent med å legge ut noe om splitt inntil videre. WP vil trolig fortsatt være der noen år til, så ingenting haster. Hvem som har rett til navnet pleier ofte å bli gjenstand for årelang advokatmat - so beware and play a lament or two in th´ mean time. (;--§)) --Bjørn som tegner 13. okt 2009 kl. 16:55 (CEST)

Ser på Brønnøysundregistrene at The Bergen Pipe Band ble stiftet 14.10.2009 av Christopher Jones, og ikke i 2005 som det står på siden her (http://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=994656295). Chris Jones sa opp som leder og medlem av Bergen Pipeband 2. september 2009 og siden opprettet han en ny organisasjon med nesten identisk navn. Bergen Pipeband fortsatt etter Chris sa opp som leder og byttet navn til Bergen Pipes & Drums i nove,ber 2009. foretrekker.sannheten

Blir litt forvirret her. Det er altså to sekkepipeband i Bergen: The Bergen Pipe Bandog Bergen Pipes & Drums ? Hvilket er etterkommer av det som ble dannet i 2005, og hvilket av dem samarbeidet med Markens Bataljon i 2009?. Det var The Bergen Pipe Band som var på Tollbodallmenningen i går og som jeg har bilde av? Muligens trenger artikkelen litt opprydding slik at den blir 100% korrekt. Nina 4. mai 2010 kl. 15:50 (CEST)[svar]
Ja til alle spørsmål. The Bergen Pipe Band fristilte seg fra foreningen Bergen Scottish Society, mens det da ble dannet et nytt band som stilte seg under denne foreningen ved navnet Bergen Pipes & Drums. Flertallet av medlemmene fortsatte i The Bergen Pipe Band, som har holdt på siden 2005. The Bergen Pipe Band er det samme bandet som spilte med Markens Bataljon i 2009, og som spilte på Tollbodallmenningen i går. Det er riktig at bandet ble stiftet som en egen organisasjon i Brønnøysundregisteret i oktober 2009 etter splittelsen fra BSS, men dette er den samme gruppen som har holdt på siden 2005. Chevaux 4. mai 2010 kl. 19:38 (CEST)[svar]

Til opplysning for [[Bjørn som tegner]] er det nå opprettet Wikipedia-sider for [[Bergen Pipeband]] og for begge de to pipeband [[The Bergen Pipe Band]] og [[Bergen Pipes and Drums]] som ble opprettet etter splittelsen i 2009. Det er derfor rimelig at aktiviteter som tilhører hvert av de to nå eksisterende bandene tar utgangspunkt i at de ble opprettet i 2009, og lar det opprinnelige pipebandet Bergen Pipeband bli omtalt med sin egen historie fra 2006-2009! Det er derfor uklart hvorfor [[trallala]] sine endringer 12.mai 2011 på siden til The Bergen Pipe Band er blitt endret av "Bjørn som tegner" 13. mai 2011, da dette kun klargjorde bedre bandets pågående aktiviteter. [[trallalla]]Dette usignerte innlegget ble skrevet av Trallalla (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)