The Angels' Share

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Angels' Share
Generell informasjon
Sjanger Komedie
Drama
Nasjonalitet Storbritannia
Utgitt 2012
Lengde 101 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Ken Loach
Manus Paul Laverty
Produsent Rebecca O'Brien
Sjeffotograf Robbie Ryan
Klipp Jonathan Morris
Foran kamera
Medvirkende Paul Brannigan
John Henshaw
Gary Maitland
Jasmin Riggins
William Ruane
Siobhan Reilly
Roger Allam
Annen informasjon
Filmformat 1,85:1
Filmselskap Entertainment One
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

The Angels' Share er en britisk indie-dramakomedie fra 2012. Filmen er regissert av Ken Loach etter manus fra Paul Laverty. Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, Jasmin Riggins, William Ruane, Siobhan Reilly og Roger Allam spiller de viktigste rollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen fokuserer mest på Robbie (Paul Brannigan), som i årevis har slitt med voldelig oppførsel, og har nok en gang blitt dømt til samfunnstjeneste. Samboeren Leonie gir ham nå et ultimatum - slutt med volden, ellers får han ikke se henne eller deres nyfødte sønn Luke. Leonies familie vil ha ham så langt unna henne som mulig, og han har ertet på seg flere tvilsomme folk, så han er i livsfare døgnet rundt, hvor enn han går. I samfunnstjenesten møter han på flere andre personer som han straks former et bånd med.

Via dem kommer han tilfeldigvis inn i en vinsmakingsbegivenhet, hvor han blir rost av eksperter for sine evner til å kunne gjenkjenne vinsmaker ved lukt. Gjennom dette blir han oppmerksom på The Angels' Share, en sjelden whiskytype hvis hver flaske er verdt hundretusenvis av pund. For å kunne forsørge familien og flytte fra hjembyen Glasgow, bestemmer han seg for å slå seg sammen med vennene og stjele litt fra kilden i Edinburgh. Den er imidlertid høyt sikret, så det er lettere sagt enn gjort, og de trenger en god plan.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]