The Air I Breathe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Air I Breathe
orig. regi=Jieho Lee
Generell informasjon
SjangerDrama/thriller
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
ProdusentEmilio Diez Barroso
Darlene Caamano Loquet
ManusforfatterJieho Lee
Bob DeRosa
MusikkMarcelo Zarvos
SjeffotografWalt Lloyd
Foran kamera
MedvirkendeKevin Bacon
Julie Delpy
Brendan Fraser
Andy Garcia
Sarah Michelle Gellar
Clark Gregg
Emile Hirsch
Forest Whitaker
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapNALA Films
Eksterne lenker

The Air I Breathe er en amerikansk drama-thriller fra 2007. Filmen er regissert av Jieho Lee, og har Kevin Bacon, Julie Delpy, Brendan Fraser, Andy Garcia, Sarah Michelle Gellar, Clark Gregg, Emile Hirsch og Forest Whitaker i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Fire historier om fire mennesker som alle vil forandre livet sitt – "Happiness", "Pleasure", "Sorrow" og "Love". "Happiness" (Forest Whitaker) er en bankmann som stiller store spørsmål ved livet. Han skjønner ikke helt higet etter og forventningene om suksess som det krever, og leter etter en vei ut. Men når han finner den, ved å spille på et fikset hesteveddeløp og et forsøk på å rane en bank, starter han en kjede av reaksjoner. "Pleasure" (Brendan Fraser) er en synsk gangster som gjør alt han får beskjed om, men som begynner å bli lei av å bli herset rundt med i mafialivet. Han møter sangstjernen "Sorrow" (Sarah Michelle Gellar), og bestemmer seg for å bli kvitt det. "Sorrow" på sin side er lei av popstjernelivet, og vil gjerne leve et normalt liv. Men det skal vise seg å være lettere sagt enn gjort. "Love" (Kevin Bacon) sliter med kjærlighetssorg – han er forelsket i sin beste jentevenn (Julie Delpy), som er gift med hans beste guttevenn (Clark Gregg). Disse vidt forskjellige historiene blir vevet inn i hverandre ved hjelp av den hensynsløse mafialederen "Fingers" (Andy Garcia), som gjerne vil ha en bit fra alle kanter.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

The Air I Breathe spilte inn totalt 2,5 millioner dollar på verdensbasis. Anmelderne var ikke særlig begeistret for filmen; den står med svake 12% på nettstedet Rotten Tomatoes. På det brukerbaserte nettstedet Internet Movie Database har filmen derimot en langt høyere anseelse. Der ligger den på et gjennomsnitt på 7,0 etter over 24 000 stemmer.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Love Kevin Bacon
Gina Julie Delpy
Pleasure Brendan Fraser
Fingers Andy Garcia
Sorrow Sarah Michelle Gellar
Henry Clark Gregg
Tony Emile Hirsch
Happiness Forest Whitaker
Jiyoung Kelly Hu
Danny Evan Parke
Sorrow's Father Taylor Nichols
Eddie Victor Rivers
Allison Cecilia Suarez
Frank Todd Stashwick
Interviewer Jon Bernthal
Mr. Parks William Maier

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Sarah Michelle Gellar spiller en popstjerne, men synger ikke låtene karakteren hennes fremfører selv. De er sunget av Kim Wayman.
  • Ingen av de fire hovedkarakterenes (Happiness, Pleasure, Sorrow og Love) virkelige navn blir nevnt i filmen, selv om Gellars karakters artistnavn "Trista" blir nevnt flere ganger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]