Terrorangrepet i Catalonia 2017

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Terrorangrepet i Catalonia 2017
Cataluña atentado ubicación 2017.png
Sted:Catalonia
Dato:17.–18. august 2017
Tidssone:Sentraleuropeisk sommertid

Terrorangrepet i Catalonia 2017  begynte 17. august 2017 i Barcelona, da en kassebil ble kjørt inn i fotgjengere på gaten La Rambla, og drepte 13 og skadet minst 100.[1][2] To mistenkte flyktet deretter til fots.[3][4]

Politiet uttalte at to menn ble pågrepet i forbindelse med angrepet, mens en annen ble rapportert drept i en skuddveksling med politiet.[5] I Ripoll ble en mann i 20-årene anklaget for å ha leid kassebilen, men han fortalte politiet at ID-kortet hans var blitt stjålet. Amaq News Agency kunngjorde at angriperne var «soldater av den Islamske Staten» som «utførte operasjonen som svar på oppfordringer om å ramme koalisjonstater».

En eksplosjon fant sted natten før angrepet i den katalanske byen Alcanar. Den ødela en bygning og drepte en kvinne. Sjefen for Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, uttalte at eksplosjonen var knyttet til kassebilangrepet. Ni timer etter angrepet skjøt og drepte politiet fem personer i en skuddveksling i Cambrils, som ble antatt å planlegge ytterligere terrorangrep.

Referanser[rediger | rediger kilde]