Telenor Serbia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Telenor Serbias hovedkvarter i Novi Beograd, Serbia.

Telenor d.o.o. er et teleselskap i Serbia som er 100 % eid av norske Telenor. Selskapet het tidligere Mobi63, og var ett av to mobilselskap i landet da det ble kjøpt av Telenor 31. juli 2006 gjennom en totalinvestering på 1,51 mrd euro – om lag 10 milliarder norske kroner. Telenor Serbia driver mobiltelefoni og tilbyr internett-adgang gjennom 3G-mobilnett. Selskapet er også noe involvert innen innhold på internett i strategisk samarbeid med lokale medieaktører, deriblant B92.

I mobilmarkedet i Serbia har Telenor 2,8 millioner kunder og en markedsandel på 35,5 %, mot hovedkonkurrenten MTS sin andel på 53,8 % i 2008. Omsetningen samme år var 3,2 mrd kroner.[1]

Telenor Serbia er hovedsponsor for Den serbiske olympiske komite, og dermed Serbias OL-utøvere. Selskapet er også involvert i en rekke sivile samfunnsprosjekter som støtter funksjonshemmede og lokal teknisk utdanning.

Telenor d.o.o har hovedkvarter i den «nye» forretningsbydelen Novi Beograd, umiddelbart vest for sentrum av Beograd. Gjennom investeringen ble Telenor en av de største utenlandske investorene i Serbia. Administrerende direktør fra april 2009 er Kjell-Morten Johnsen, som da etterfulgte Stein Erik Vellan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Telenor.com – presentasjon av telenor d.o.o.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]