Tangenåsen ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tangenåsen ungdomsskole
Tangenåsen ungdomsskole 2021.jpg
KommuneNesodden
AdresseKongleveien 4, 1452 NESODDTANGEN, Norge
Beliggenhet

Tangenåsen ungdomsskole
59°51′20″N 10°39′46″Ø

Tangenåsen ungdomsskole er en ungdomsskole på Nesodden. Skolen ble etablert i 1960, i lokalene etter Tangen barneskole, som allerede etter 6 års drift var funnet for liten, og ny barneskole, (Nesoddtangen barneskole), var bygget like ved. Med tre nybygg på den gamle tomten åpnet ungdomsskolen i 1960 på Tangenåsen, tvers over veien for butikksenteret Tangen Sentrum, som nå er kjent som Tangen Nærsenter. De tre byggene inneholdt henholdsvis klasserom og kontorer, bygg for praktiske fag som tre- og metallsløyd og skolekjøkken, og en kombinert gymnastikk- og flerbrukssal.

I årene 2009-2012 foregikk det store utbygginger på Tangenåsen: Nærsentret ble utvidet og modernisert, og et nytt kommunesenter med kulturbygget «Tangenten» ble oppført på tomten til Tangenåsen ungdomsskole.[1] Nybygget inneholder blant annet bibliotek, kommunekontorer og nye skolelokaler. Etterhvert ble alle ungdomsskolens eldre bygg revet, og ungdomsskolen fikk plass i den bakre fløyen av det nye kulturbygget.

I skoleåret 2013-2014 var det 226 elever på ungdomsskolen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Viken våpen.svgDenne Vikenrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.