Tetrahydrogestrinon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra THG)
Hopp til navigering Hopp til søk

Tetrahydrogestrinon, eller THG er et anabolt steroid. Det er også kalt et designer-dop, fordi det ble spesielt utviklet for at det ikke skulle være mulig å oppdage bruk av stoffet med datidens dopingkontroller.

Stoffet ble først kjent da en sprøyte med stoffet ble sendt anonymt til USADA sommeren 2003. Senere har det kommet fram at den anonyme tipseren var sprinttreneren Trevor Graham. Det ble igangsatt full etterforsskning, og man fant at stoffet ble ulovlig produsert av det amerikanske Bay Area Laboratory Co-operative, eller BALCO).

Videre fant man at friidrettstreneren Greg Anderson hadde distribuert stoffet til flere av sine utøvere. De mest profilerte utøverne som kom i søkelyset var sprinterne Dwain Chambers, Tim Montgomery og Marion Jones og kulestøteren C.J. Hunter. Det ble også funnet spor som knyttet stoffet til flere navngitte baseball-spillere, fotball-laget Oakland Raiders og det amerikanske OL-laget i judo. Av disse var det bare Tim Montgomery og Dwain Chambers som ble dømt for bruk av THG, og utestengt fra idretten i to år.