Swarovski

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Krystallglassprodusenten Swarovski har hovedkvarter i den østerrikske småbyen Wattens i delstaten Tirol, ikke langt fra Innsbruck. Her ligger også museet Swarovski Kristallwelten. Swarovski med datterselskaper har rundt 17 000 ansatte i 40 land.[1]

Swarovski AG er et østerriksk selskap som produserer slipt krystallglass, slipeverktøy og optiske produkter.[1] Selskapet er en verdensledende innen produksjon av krystallglass og har sete i Wattens i den østerrikske delstaten Tirol.[1]

Luksuriøse pyntegjenstander av slipt krystallglass fra Swarovski utstilt i en butikk på hovedjernbanestasjonen i Montréal i Canada.

Selskapet består av to deler:

  • Swarovski Kristall produserer smykkekrystaller for luksusmarkedet og markedsfører disse under navnet Swarovski.
  • Swarovski Gruppe selger slipemiddelet Tyrolit og omfatter også avdelingen Swarovski Optik, som produserer optiske instrumenter av høy kvalitet.

Hovedkvarteret i Wattens omfatter også Swarovski Kristallwelten («Swarovski krystallverdner»), et museum med 16 utstillingsrom og -områder opprettet til selskapets hundreårsjubileum i 1995.

Swarovski og dets datterselskaper har ca. 17 000 ansatte i 40 land.[1]

Selskapet ble grunnlagt av glassliperen Daniel Swarovski (1862–1956) i 1895, og har siden 2002 vært ledet av Markus Langes-Swarovski.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]