Svane (madrass)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Svane er et registrert varemerke som eies av møbelprodusenten Ekornes. Merket blir brukt i markedsføring av firmaets senge- og madrasskolleksjon.

Historikk[rediger | rediger kilde]

J.E.Ekornes Fjærfabrikk ble etablert i 1934. Denne fabrikken produserte fjærer til møbler og madrasser og var opprinnelsen til selskapet Ekornes ASA. Året etter ble svanemadrassen lansert, og i 1937 kom varemerket Svane. Madrassene ble de første årene produsert i Sykkylven og på 1950-tallet ble det også etablert en fabrikk i Bodø. I 1959 startet Ekornes skumplastproduksjon for bruk i både madrasser og til stopning i sittemøbler.

Ekornes Fetsund ble etablert som madrass- og møbelfabrikk i 1962 og i 1969 ble madrasskolleksjonen samlet ved fabrikken på Fetsund. I 1967 skiftet konsernet navn til Svane Møbler AS, et navn det beholdt til 1979, da det skiftet til Ekornes AS. I en periode produserte Ekornes også madrasser på Tibro i Sverige, produksjonen av Svane er nå samlet hos Ekornes Fetsund AS.

Produkter[rediger | rediger kilde]

Svanemadrassene er produsert i forskjellige varianter, de fleste med varianter av fjærsystemer. Ekornes bruker to ulike fjærsystem i sine madrasser, disse er bonell og posefjærer. Selskapet produserer også en madrasskolleksjon der madrassen er bygd opp av en kombinasjon av fjær og IntelliGel, en elastisk, celleoppbygd gelématte.

Annet[rediger | rediger kilde]

Svanemadrassen fikk i 2006 Miljømerket Svanen fra Stiftelsen Miljømerking.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ecolabel.no Svane til Svane Arkivert 4. oktober 2006 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]