Sunndal Bygdemuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 62°39′05″N 8°41′25″Ø

inngangspartiet på Leikvinstøgu

Sunndal Bygdemuseum og Leikvin Kulturminnepark ligger på Grøa i Sunndal kommune, ca 10 km fra Sunndalsøra på veg mot Oppdal langs riksvei 70.

Sunndal Bygdemuseum har en omfattende samling av bygninger og gjenstander fra eldre bondekultur i Sunndal, og en rik presentasjon av Sunndals vakre folkekunst, også omtalt i bokverket "Fortidskunst i Norges bygder". I samlingene finnes flere minner fra "engelsktida" i slutten av forrige århundre og særlig legendariske Lady Barbara Arbuthnott. Musikkspillet "Lady Arbuthnott - Frua på Elverhøi" , skrevet og komponert av Stig Nilsson og Lars Ramsøy-Halle, omhandler hennes liv i Sunndalen, og fremføres årlig under Sunndal Kulturfestival medio juni.

Parken omfatter videre Phillipshagen – en vakker rhodondendronhage, Gravfeltet på Løykja – et av de største vikinggravfelt i landet, og Løykja Gravsted – som fortsatt er i bruk, og hvor bl.a. Barbara Arbuthnott og hennes sønn James er gravlagt.

Åpningstider:[rediger | rediger kilde]

Leikvin er åpent 15. juni – 15. august: Tirsdag – Søndag fra 12:00 – 17:00, omvisning hver hele time. Åpent på forespørsel utenom ordinær åpningstid. Uteområdene har ingen åpningstid og er gratis.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]