Streng

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Streng betegner vanligvis en tråd som benyttes for å binde sammen eller henge opp noe med og som består av et materiale som tåler strekkbelastning uten å ryke eller tøyes.

Ordet har også mer spesifikk betydning innen ulike akademiske disipliner.

Visse musikkinstrumenter er også utstyrt med en eller flere strenger, som kan være fremstilt av sener eller tarmer fra dyr, plantemateriale eller metall, eller en kombinnasjon av slike materialer. Strengene festes til instrumentet slik at strengen står i spenn. Musikeren frembringer toner ved å klimpre på strengen(e), eller stryke en bue over strengen(e), eller eventuelt trykke eller slå på en tangent festet til en hammer som slår mot strengen.

Ordet streng kan også brukes i overført betydning om en sekvens av ord eller andre elementer, for eksempel brukes betegnelsen søkestreng i forbindelse med søk på Internett, og betegnelsen ordstreng brukes innen lingvistikken.

Se også[rediger | rediger kilde]

Dette er en pekerside og inneholder kun pekere til forskjellige betydninger av dette ordet. Hvis du har fulgt en lenke hit, kan du kanskje gå tilbake og rette den, så den peker direkte til riktig artikkel. Se alle artikler som begynner med Streng.