Stratos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stratos

Stratos er en sjokolade som ble lansert av Nidar i 1936. Sjokoladen blir markedsført som en «lett og luftig» sjokolade, grunnet luftboblene som dannes inni den i den spesielle produksjonsmetoden. Stratos er en kopi av sjokoladen Aero som ble introdusert av Rowntree's i 1935 og produseres i dag av Nestlé.

Sjokoladens navn[rediger | rediger kilde]

Navnet Stratos er basert på stratosfæren, det midterste laget i atmosfæren. Pakningen til Stratos avbildet også en skyet himmel, men dette ble endret i begynnelsen av 2009. Nå hadde den fått ny pakning med bilde av en glad ku.

Stratoskua[rediger | rediger kilde]

Den blå Stratoskua har i flere år preget og bygget opp under merkevaren Stratos. Stratoskua dukket for første gang opp i 1979. Den gang lå den utstrakt, mens den tygget på et høystrå. I 1987 endret den karakter til en vill, gal og spenstig ku. Kua ble fjernet etter noen år men ble relansert i 2007.

Rød Stratos[rediger | rediger kilde]

Nidar har ved flere anledninger produsert en variant av Stratos som inneholder nøtter. Innpakningen til denne Stratosutgaven har tradisjonelt vært rød. Første gang Rød Stratos ble lansert var i 1975. Denne inneholdt hasselnøtter, og var i salg frem til 1981. I 1984 ble den også relansert, denne gang med mandler, og var i salg frem til 1992. I 1993 til 2001 ble en Stratosvariant med hasselnøtter igjen solgt, men denne gangen med blå innpakning. I 2005 relanserte Nidar Rød Stratos med hasselnøtter, produksjonen av denne ble stanset i 2007. I 2015 relanserte Nidar sjokoladen for en periode.[trenger referanse]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]