Stille stunder på veien hjem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Stille stunder på veien hjem er en andaktsbok av H. E. Wisløff, utgitt første gang i 1952Lutherstiftelsen forlag. Den har små andakter for hver dag i året, er i et lite format og har 349 sider.

Boka er en av de mest solgte andaktsbøker i Norge. Den var kommet i et opplag på 130.000 i 2004, og nytt opplag ble trykket i 2006. Da Wisløff gav ut boka, var han generalsekretær i Indremisjonsselskapet, og Lutherstiftelsen var organisasjonens forlag. Boka ble raskt svært populær og det har stadig blitt trykket opp nye opplag. Det kan nok tenkes at han kjente til boka I stille Stunder paa Veien hjem : Betragtninger til hver Dag i Aaret som Johannes Brandtzæg, N. Nissen og Ludvig Hope hadde gitt ut i 1903 og at deres tittel hadde inspirert ham til tittelen han valgte på boka.

Eksempeltekst[rediger | rediger kilde]

Hver andakt begynner med et bibelsitat, og så er det om lag en side tekst. For 20. april heter det:

Den ene hjelper den andre, og til sin bror sier han: Vær frimodig. Es. 41,6

Det er mennesker som sprer motløshet omkring seg. For motløshet smitter. (Deretter følger eksempel fra Det gamle testamente.) Vi vil ikke gå mismotets ærend, men Guds! Vi vil gå ut for å gjøre våre brødre frimodige. Vi løfter selv blikket mot himmelen og ber andre gjøre det samme. Fra Herren kommer hjelpen.

Med slike små tekster til ettertanke og andakt bringer boka daglig stoff til næring for kristen tro og liv.

Utenfor Norge[rediger | rediger kilde]

Wisløff var en kjent predikant også utenfor Norges grenser. Allerede i 1955 var boka oversatt til dansk. Boka kom ut på svensk i Finland i 1962 og kom siden i flere opplag også der.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]