Stiftelsen Soria Moria

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Stiftelsen Soria Moria er en nøytral og uavhengig stiftelse opprettet i mars 2007 som arbeider for bedre rammevilkår og økte inntekter til ideelle og samfunnsnyttige virksomheter i Norge.

Stiftelsen ble etablert med en visjon om å utrette noe godt for alle ideelle organisasjoner utenom etablerte maktstrukturer og oppgåtte stier. Stiftelsen er et ressurs- og kompetansesenter for frivillighet og innsamling i Norge. Stiftelsen har forankret arbeidet på tre viktige og beslektede områder:

  • arena for faglig utvikling gjennom seminarvirksomhet og workshops
  • bedre rammevilkårene for ideelle virksomheters mulighet til å skaffe egne midler
  • bidra til å utvikle nye inntektsskapende metoder og redskaper for ideelle virksomheter

Stiftelsen driver utvikling og tilrettelegging av verktøy for organisasjoner, kompetanseheving og faglig utvikling til bruk ved pengeinnsamlinger, samt bedre rammevilkår for ideelle virksomheter. De gjennomfører også seminarer, fagdager og kursing/opplæring for ansatte i ideelle organisasjoner.

Stiftelsen Soria Moria utgir også nyhetsbrevet Ideelt sett, som ble etablert i 2005. Det er et nøytralt og uavhengig digitalt nyhetsbrev for informasjon, nyheter og debatt om innsamling, kommunikasjon, ledelse og rammevilkår for ideell og samfunnsnyttig sektor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.