Steffen Handal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Steffen Handal
2015 Steffen Handal Foto Utdanningsforbundet (cropped).png
Født24. juli 1969 (48 år)
Bærum
Beskjeftigelse Lærer
NasjonalitetNorge

Steffen Handal (født 24. juli 1969 i Bærum) er en norsk lærer og tillitsvalgt. Han ble i november 2015 valgt til leder av Utdanningsforbundet, Norges største fagforening for pedagoger.[1] I 2012 valgt til 2. nestleder i Utdanningsforbundet. I 2015 ble han valgt inn i styret til Education International, den globale sammenslåingen av lærerorganisasjoner som til sammen representerer rundt 32 millioner medlemmer.

Handal ble tillitsvalgt på heltid i 2006, og på landsmøtet i 2009 ble Handal valgt inn til Utdanningsforbundets sentralstyre. Han ledet utdanningspolitisk utvalg fram til 2012, da han ble valgt inn i ledelsen. Steffen Handal er utdannet adjunkt med tilleggsutdanning i statsvitenskap. Han har erfaring fra studentpolitikken gjennom arbeid i LNL og avdelingsstyret på Høgskolen i Oslo.

Han har vært lærer ved Skøyen skole i Oslo og har erfaring fra Svolvær barne- og ungdomsskole i Nordland. Handal har i hovedsak undervist på mellomtrinnet, men har også jobbet på ungdomstrinnet og med voksne asylsøkere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]