Steffen Handal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Steffen Handal
2015 Steffen Handal Foto Utdanningsforbundet (cropped).png
Født24. juli 1969 (49 år)
Bærum
Beskjeftigelse Lærer
Nasjonalitet Norge

Steffen Handal (født 24. juli 1969 i Bærum) er en norsk lærer og tillitsvalgt. Han ble i november 2015 valgt til leder av Utdanningsforbundet, Norges største fagforening for pedagoger.[1] I 2012 valgt til 2. nestleder i Utdanningsforbundet. I 2015 ble han valgt inn i styret til Education International, den globale sammenslåingen av lærerorganisasjoner som til sammen representerer rundt 32 millioner medlemmer.

Handal ble tillitsvalgt på heltid i 2006, og på landsmøtet i 2009 ble Handal valgt inn til Utdanningsforbundets sentralstyre. Han ledet utdanningspolitisk utvalg fram til 2012, da han ble valgt inn i ledelsen. Steffen Handal er utdannet adjunkt med tilleggsutdanning i statsvitenskap. Han har erfaring fra studentpolitikken gjennom arbeid i LNL og avdelingsstyret på Høgskolen i Oslo.

Han har vært lærer ved Skøyen skole i Oslo og har erfaring fra Svolvær barne- og ungdomsskole i Nordland. Handal har i hovedsak undervist på mellomtrinnet, men har også jobbet på ungdomstrinnet og med voksne asylsøkere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]