Statens institutionsstyrelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Statens institutionsstyrelse
SiS
TypeSvensk statlig myndighet[1]
VirkeområdeSverige
HovedkontorStockholm
UnderlagtSocialdepartementet[2]
Ansatte ca. 3 000
JurisdiksjonSverige
Nettstedwww.stat-inst.se
www.stat-inst.se

Statens institutionsstyrelse (SiS) er et svensk forvaltningsorgan som administrerer og driver tvangsbehandling av ungdommer med alvorlige psykososiale problemer og voksne misbrukere.[3]

Behandlingen drives ved 24 «særskilte ungdomshjem» med drøyt 700 plasser og 11 «LVM-hjem» med 400 plasser over hele landet (LVM = lag om vård av missbrukare i vissa fall). SiS har også ansvar for straffereaksjonen sluten ungdomsvård (LSU).

Behandlingen ved SiS skjer normalt uten den enkeltes samtykke. SiS tilbyr individuell behandling, men har også behandling for spesifikke grupper, som grove ungdomsforbrytere, adopterte ungdommer med alvorlige problemer, seksuelle overtredere, alvorlig relasjonsforstyrrede piker og piker som har vært utsatt for seksuelle overgrep, samt ungdommer med nevropsykiatriske problemer. Innleggelse på et behandlingshjem hos SiS innledes med en utredning. Behandlere, psykologer og pedagoger kartlegger behovene og foretar en behandlingsbedømmelse. Den ligger siden til grunn for den individuelle behandlingsplanen.

SiS har ca. 3 000 ansatte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]