Stasjon Vlissingen Souburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zeeuwse linje
km: Stasjon:
0 Roosendaal
13 Bergen op Zoom
28 Rilland-Bath
32 Krabbendijke
38 Kruiningen-Yerseke
44 Kapelle-Biezelinge
49 Goes
65 Arnemuiden
68 Middelburg
72 Vlissingen Souburg
74 Vlissingen

Stasjon Vlissingen Souburg (uttales: soburg) er en jernbanestasjon på den Zeeuwse linjen (Roosendaal – Vlissingen). Stasjonen ligger i en del av Vlissingen kommune som heter Oost-Souburg.

Denne stasjonen er ikke bare viktig for Oost-Souburg, men også for Vlissingens nordlige boligstrøk. Stasjon Vlissingen er ikke gunstig situert i forhold til disse boligområdene. Som Middelburg stasjon ligger også denne ved kanalen gjennom Walcheren, like ved bydelen Westerzicht og svingbroen som forbinder Oost- og West-Souburg.

Vlissingen-Souburg er den yngste av stasjonene på denne linjen, den ble åpnet 31. mai 1986 og er et typisk eksempel på en forstads-stasjon. Stasjonsbygningen ble bygget etter arkitekt Hans Baks standarddesign, og har to perronger. Fra 2003 av er stasjonen ubetjent, og det selges billetter kun via automater.

I første halvår 2006 stopper fjerntoget (intercityen) mellom Vlissingen og Amsterdam her en gang i timen, i begge retninger. Dette gjelder også for lokaltoget mellom Vlissingen og Roosendaal.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]