Stasjon Kruiningen-Yerseke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Zeeuwse linje
Zeeuwselijn.png
km: Stasjon:
0 Roosendaal
13 Bergen op Zoom
28 Rilland-Bath
32 Krabbendijke
38 Kruiningen-Yerseke
44 Kapelle-Biezelinge
49 Goes
65 Arnemuiden
68 Middelburg
72 Vlissingen Souburg
74 Vlissingen

Kruiningen-Yerseke er en jernbanestasjonZeeuwse linje (Roosendaal – Vlissingen) i Nederland. Stasjonen ble åpnet 1. juli 1868, og befinner seg i begynnelsen av 2006 på grensen til et industriområde mellom landsbyene Kruiningen og Yerseke i kommunen Reimerswaal på halvøyen Zuid-Beveland.

Stasjonsbygningen som er bygget i Staatsspoorwegens husstil, funksjonerer i senere år kun som venterom. En overgang er forbindelsen mellom perrongen og området sør for jernbanesporet der bortsett fra stasjonsbygningen også en sykkelparkering og en bussholdeplass er plassert.

I første halvår 2006 stopper fjerntoget (intercityen) mellom Vlissingen og Amsterdam her en gang i timen, i begge retninger. Dette gjelder også for lokaltoget mellom Vlissingen og Roosendaal. Da fergesambandet mellom Kruiningen og Perkpolder i Zeeuws-Vlaanderen ble erstattet med Westerscheldetunnelen i 2003, ble antallet reisende til og fra denne stasjonen kraftig redusert. Dette har gjort at en oppheving av stasjonen som stoppested for fjerntoget til Rotterdam og Amsterdam har blitt vurdert flere ganger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]