Stair Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Stair Park er en offentlig park i den lille kystbyen Stranraer i Sørvest-Skottland. Parken er eid av fylket Dumfries and Galloway (Dumfries & Galloway Council), og befinner seg i forlengelsen av London Road på sørsiden av byen, rett overfor et parkeringsområde for trailere og andre reisende (Stranraer er en viktig fergehavn for trafikk fra og til Nord-Irland og Isle of Man). I parken finnes det fotball-, rugby- og hockeybaner, og den huser også hjemmebanen for rugbyklubben Wigtownshire RFC og landbruksmessen Stranraer and Rhins Agricultural Show. Parken har i tillegg en stor musikkscene, helårsbaner for tennis og nettball, skatepark, fotballbane og et fotballstadion.

Stair Park Football Ground[rediger | rediger kilde]

Stair Park
Grunnlagt1907
AdresseLondon Road, Stranraer, DG9 8BS, Skottland
BeliggenhetStranraer
LandStorbritannia
EierDumfries & Galloway Council
BrukereStranraer Football Club
UnderlagNaturgress
Banestørrelse100 x 64 meter
Kapasitet5 600 (1 830 sitteplasser)
Historiske data
Åpnet1907
Kart
Stair Park
54°54′08″N 5°00′45″V

Fotballstadionet Stair Park er hjemmebanen til det skotske tredjedivisjonslaget Stranraer FC. Det har en kapasitet på 5 600 tilskuere, og av disse har 1 800 mennesker mulighet til å sitte under tak. Stadionet ble åpnet i 1907. I 1995 ble det bygget en ny hovedtribune på den ene langsiden av banen (sørsiden). Byggherre var Barr Construction, og tribunen kostet totalt £500.000. Main Stand strekker seg over omtrent halve lengden av langsiden. På den motsatte langsiden befinner det seg en mindre tribune, som gjerne kalles Coo Shed (Kuskuret eller ”Kufjøset”). Jernbanestasjonen i Stranraer er omtrent 15 minutters gange inn i byen. Størrelsen på selve gressbanen er 100 x 64 meter.

Bortesupporterne[rediger | rediger kilde]

Vanligvis praktiseres det ikke noe skille mellom hjemme- og bortesupporterne på Stair Park. Skulle det imidlertid være behov for det, er det satt av 2 000 plasser for bortelagets supportere. Til vanlig pleier bortelagets tilhengere å slå seg ned på Coo Shed. Det er kiosker for alle på stadion.

Inngangspriser[rediger | rediger kilde]

  • Hovedtribunen: (Sitteplasser:) Voksne £14, barn £8
  • Ståplasser: Voksne £12, barn £6
  • Barn under 12 år som er i følge med en voksen, kommer gratis inn

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]