St. Katharinakatedralen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Invitasjon til et Meistersinger arrangement i St. Kataharina katedralen

St. Katharinakatedralen var et kloster i den tyske byen Nürnberg. Bygningen har historie helt tilbake til 1297 og ble skjenket dominikanerordenen av Konrad von Neumarkt.

På 15-tallet var katedralen vertskap for de berømte Nürnberg Meistersinger-arrangementene. Meistersingerkonkurransene var svært populære blant middelklassen i Tyskland på 14. – 15. og 16. hundretallet og Nürnberg katedralen ble en av de mest kjente stedene.

Etter dette stod bygningen ubrukt i mange år, helt frem til 1887. Til minne om Nürnberg Meistersinger ble det igjen holdt regelmessige musikkmøter i katedralen.

Under det tredje riket ble det tidligere bønnestedet benyttet som politisk scene av det nasjonalsosialistiske partiet, NSDAP. I forbindelse med rikspartidagene i 1935 og 1936 ble flere av nasjonalsosialistenes møter holdt i kirkebygningen.

Den allierte bombingen av Nürnberg i januar og februar 1945 la mesteparten av gamlebyen i Nürnberg i ruiner. Katharinakirken ble ødelagt og kun noen få vegger ble stående igjen.

Området brukes i dag som utendørskonserter under navnet St. Katharina Open Air.

Se også[rediger | rediger kilde]