Spillpikene.no

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Spillpikene.no
URLhttp://spillpikene.no/
Kommersielt?Nei
Type nettstedBlogg, videospillnettsted
Tilgjengelige språkNorsk
Lansert2009

Spillpikene.no er en feministisk spillblogg som ble opprettet i 2009. Overordna tema for bloggen er spill, spillforskning og spillkultur. Bloggkollektivet oppsto i miljøet rundt Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen, og de fire grunnleggerne var Linn Søvig, Hedvig K. Myklebust, Marianne H. Westerlund og Maren Agdestein.

I 2011 mottok bloggen støtte fra Fritt Ord, i forbindelse med stiftelsens utlysning av midler til samfunnsengasjerte blogger.[1]

Kåret til Årets nettsted av Radikal portal i 2015. Omtalen sier følgende: «Spillpikene har utviklet seg til et betydelig nettsted innen både spillverden og den sfæren som diskuterer samfunn og kjønn. De er et bloggkollektiv som blir tatt på alvor både av gamere, akademikere, feminister og mange andre.»[2]

I 2015 ble bloggen nominert til Årets Girl Geek.[3]

Spillpikene.no drives ideelt og selger ikke annonseplass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Jan Gunnar Furuly (12. oktober 2011). «Milliondryss til bloggere». Aftenposten. Besøkt 29. mai 2015. 
  2. ^ «Gratulerer til Årets beste radikale nettside». Radikal Portals Facebook-side. 30. januar 2015. Besøkt 29. mai 2015. 
  3. ^ «Kandidatene til Årets Girl Geek». Dataforeningens Årskonferanse Rosing. Arkivert fra originalen 12. september 2015. Besøkt 1. november 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]