Spanias herrelandslag i ishockey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

representerer Spania i ishockey for menn. Laget er rangert på 30. plass på IIHF (International Ice Hockey Federation) rangliste (2013-rangering). Laget klarte å vinne divisjon II i Verdensmesterskap 2010 som ble spilt i Mexico by, Mexico og vil dermed spille i divisjon I før VM 2011.

I Spania er det 18 innendørs haller og totalt cirka 200 aktive spillere.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den 10. mars 1923 Spania ble med i IIHF etter at det spanske vintersportforbundet ble grunnlagt samme år. Etter å ha bygd en kunstig skøytebane i Madrid deltok de i sin første internasjonale turnering i slutten av 1923. Spania vant sin første internasjonale kamp mot Belgia i Challenge de Haute-Garonne-turneringen i Bagnères-de-Luchon, Frankrike. De tapte sin neste kamp i turneringen til Frankrike.

Spania deltok i 1924 in the European Ice Hockey Championship som ble arrangert i Milan, Italy. I løpet av sin første kamp mot Sveits ble to av Spanias syv spillere skadet. Sveits ble spilt som svar på dette med fem spillere i laget. Sveits vant likevel 12-0. Spania ble imidlertid tvunget til å forlate walkover i sin andre kamp mot Sverige på grunn av skadene spillerne deres pådro seg.

I 1926 konkurrerte Spania igjen i EM, denne gangen i Davos, Sveits. I sin første kamp mot Belgia tapte Spania 5-0. De tapte også sin andre kamp til Tsjekkoslovakia og måtte spille trøstebassenget i de siste kampene. De gjorde uavgjort 2-2 med Italia og tapte mot Polen, 4-1 og kom på siste og niende plass i turneringen.

Spania har deltatt i IIHFs divisjon II siden introduksjonen i 2001, men i verdensmesterskapet i 2010 vant de divisjon II og vil spille i den nest høyeste divisjonen, divisjon I, før verdensmesterskapet i 2011.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata