Spaceworld Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Spaceworldbutikken i Storgata i Oslo

Spaceworld er en av Norges store elektronikkjeder. Kjeden fokuserer på varegrupper som data, multimedia, programvare, videospill, DVD, telematikk,foto samt andre produkter kjeden er har et forhold til.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Spaceworld-kjeden ble dannet i 1985 som et samarbeid mellom Scanpartner-gruppen og Kodak Norge. Kodak Norge hadde støtte fra Kodak internasjonalt for å prøve ut et konsept som kunne bli en mulig fremtidigd distribusjonskanal for deres produkter.

Allerede den gang så begge parter den sammensmelting av produktgruppene foto, data, telematikk, lyd, bilde og diverse elektronikk som er så innlysende i våre dager. Man så for seg en kjede av forretninger som skulle selge alt av underholdningselektronikk over disk til mentalt unge elektronikkinteresserte forbrukere.

Kai Hukkelberg og Geir Eriksen tok over konseptet, samt to forretninger i 1987 og 1988.

I 1989 bestemte de to for å starte en ny kjede på grunnlag av et endret konsept, hvor alle kjedemedlemmene skulle sammenknyttes på basis av en franchiseavtale. På bakgrunn av dette ble Spaceworld Norge AS stiftet mai 1990. Intensjonen var at man skulle knytte til seg stadig flere franchisetakere, samtidig som administrasjonen og aktivitetene skulle utvides i takt med inntektene.

Spaceworld Norge AS har siden besluttet at driften skal konsentreres rundt kjedeutvikling, og alle egeneide butikker har blitt solgt. Nettbutikken www.spaceworld.no (MySpaceworld AS) har blitt skilt ut i et eget selskap.

I 2005 ble kjeden kjøpt opp av Reitan Convenience Norge AS, som står bak blant annet Narvesen og 7-Eleven i Norge. I 2009 flyttet Spaceworld Norge AS inn i nytt Reitan-bygg sammen med resten av Reitan på Gladengveien 2, Ensjø – Oslo.

Beliggenhet[rediger | rediger kilde]

Spaceworld-kjeden baserer seg på å etablere seg i eller ved store sentre. Kjeden hadde pr. Juli 2012 59 butikker.[trenger referanse]

Hovedkontoret ligger på Gladengveien 2, Ensjø i Oslo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]