South of Scotland Football League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

South of Scotland Football League (South of Scotland League) er en halvprofesjonell fotballiga i Skottland. Den er en av tre ligaer på nivå 5, det høyeste nivået under den skotske fotballigaen (SFL) og skotsk Premier League. (De to andre er Highland League og East of Scotland League.) South of Scotland League regnes som den svakeste av disse tre ligaene. Dagens utgave ble stiftet i 1946, men en tidligere liga med samme navn eksisterte i sesongen 1892/93.

South of Scotland League består av klubber fra det sørvestlige Skottland. Ligaen er organisert i én divisjon med 14 lag. Tre av lagene i ligaen er reservelag. Annan Athletic (nå valgt inn i SFL) og Dalbeattie Star har i senere år valgt å bytte til den sportslig sterkere East of Scotland League, men deltar samtidig med et reservelag i South of Scotland League. SFL-klubben Stranraer FC deltar også med et reservelag i South of Scotland League.

Det finnes ikke noe automatisk opp- og nedrykkssystem mellom South of Scotland League og den skotske ligaen (Scottish Football League).