Soundbridge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
En spiller av SoundBridge Homemusic-typen

SoundBridge er en type mediespiller laget for å spille internettradio eller digital lyd over et hjemmenettverk, enten via WiFi eller Ethernet. SoundBridge-innretningene kan stilles inn på forskjellige internettradiokanaler med Radio Roku Internet Radio Guide. Musikken blir gjort tilgjengelig via en server, vanligvis en PC som kjører en softwareserver. Mange forskjellige medie-servere kan brukes; servere som bruker Apples Digital Audio Access Protocol (DAAP) (iTunes eller mt-daapd), Windows Media Connect, Rhapsody, SlimServer og UPnP-kompatible servere som TwonkyVision. Noen av disse serverne kan brukes ikke bare på PC, men også på NAS-innretninger som Linksys NSLU2, noe som gjør at SoundBridge kan brukes også uten en vanlig pc.

Det finnes flere SoundBridge-modeller: M1000, M500 (en M1000 med en rimeligere LCD skjerm i stedet for VFD) og den nå utgåtte M2000, som hadde en større skjerm med høyere oppløsning enn M1000. M1000-modellen som selges i dag har små forskjeller i forhold til den eldre M1000-versjonen og kan identifiseres ved at den har tilkoblingsmulighetene på baksiden i stedet for under endestykkene. Denne nye reviderte M1000 omtales av og til som M1001 og er først og fremst en modell som ble redesignet for å kutte ned produksjonsomkostninger. Det finnes også en skrivebordsmodell kalt SoundBridge Radio som har innebygget høyttalere, en AM/FM radio og alarmklokke.

Versjoner[rediger | rediger kilde]

SoundBridge spillere som selges i USA er produsert av Roku og inkluderer:

  • M1001 SoundBridge (bitmapped VFD display – 280x16; maken til den originale M1000 model(se merknad))
  • R1000 SoundBridge Radio (bitmapped VFD display – 280x32; AM/FM tuner; spor for SD-kort; innebygget høyttalere)
  • M500 SoundBridge (tegnbasert LCD display – 40 tegn x 2 lines) (ute av produksjon)
  • M1000 SoundBridge (bitmapped VFD display – 280x16) (ute av produksjon)
  • M2000 SoundBridge (bitmapped VFD display – 512x32; større, 17" med veldig stor skjerm) (ute av produksjon)

Merknad: M1001 har den nyeste designen. I motsetning til den gamle utgåtte "M"-serien har ikke M1001 avtagbare sideporter eller et uttagbart Wi-Fi kort. M1001 har tilkoblingsmuligheter på baksiden av enheten, ulik den gamle typen som hadde sine bak de avtagbare portene på sidene.

Utenfor USA blir SoundBridge-modellene laget og solgt av Pinnacle, under lisens fra Roku. Selv om noen Pinnacle-modeller er like eller identiske når det gjelder hardware, så har ikke Pinnacle lisens for DAAP-protokolen, så Pinnacle-modeller kan ikke koble direkte til Itunes. Pinnacle og Roku promoterer Firefly Media Server som gir lignende funksjonalitet. Pinnacle-modeller inkluderer:

  • SoundBridge (maken til Roku SoundBridge M1001)
  • SoundBridge Radio (maken til Roku SoundBridge Radio)
  • Soundbridge HomeMusic (tegnbasert LCD – 16 tegn x 2 lines; ingen Ethernet-tilkobling; ingen digital utlinje; men med spor for SD-kort og innebygd Wi-Fi-kort; billig plasthus i stedet for aluminium som brukes på de opprinnelige modellene)

Se også[rediger | rediger kilde]