Sophie Aldred

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sophie Aldred
Sophie.Aldred.JPG
Sophie Aldred på The Television & Movie Store, Norwich, England, den 2. februar 2008.
Født20. august 1962 (57 år)
Greenwich
Ektefelle Vince Henderson (1997–)
Utdannet ved Victoria University of Manchester
Beskjeftigelse Skuespillerinne, programleder
Nasjonalitet Storbritannia
Aktive år1987
Nettstedhttp://sophiealdred.net/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Sophie Aldred (født 20. august 1962 i Greenwich i London i England) er en skuespillerinne og hallodame på TV. Hun er mest kjent for å ha spilt Ace i science fiction-serien Doctor Who. Hun ble født i Greenwich og vokste opp i Blackheath, London.

Etter å ha gått på Blackheath High School, studerte hun drama ved Universitetet i Manchester. Hun begynte å jobbe i barneteater og fikk i 1987 rollen som Ace i Doctor Who.

Aldred spilte Ace i seriens ni siste historier. Ace var en tenåring, som kom fra vestsiden av London. Doktoren fant henne mens hun serverte milkshake på en isbelagt planet i historien Dragonfire og hun ble med Doktoren på hans eventyr frem til serien ble lagt ned i 1989. Historiene hun var med i utforsket Aces karakter i en grad som ikke tidligere hadde vært gjort med noen andre av Doktorens følgesvenner.

Både før og etter Doctor Who har Aldred hatt en variert og travel karriere innen TV, særlig i barneprogrammer hvor hun presenterte pedagogiske program som Corners, Melvin and Maureen's Music-a-grams og Words and Pictures. Hun har også jobbet innen radio og teater. I 1993 spilte hun Ace i veldedighetspesialen Dimensions in Time og hun har også spilt denne rollen i flere av Doctor Who-hørespillene produsert av Big Finish Productions.

Hun skrev referanseboken Ace, The Inside Story of the End of An Era med Mike Tucker i 1996. Den ble utgitt av Virgin Publishing (ISBN 1-85227-574-X).

Sophie Aldred giftet seg med Vince Henderson 12. juli 1997. De har en sønn, Adam.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]