Sophie Aldred

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Sophie Aldred
Sophie.Aldred.JPG
Sophie Aldred på The Television & Movie Store, Norwich, England, den 2. februar 2008.
Født 20. august 1962 (53 år)
Greenwich, England, Storbritannia
Ektefelle Vince Henderson (1997–)
Yrke Skuespillerinne, programleder
Statsborger i Storbritannia
IMDb IMDb

Sophie Aldred (født 20. august 1962 i Greenwich i London i England) er en skuespillerinne og hallodame på TV. Hun er mest kjent for å ha spilt Ace i science fiction-serien Doctor Who. Hun ble født i Greenwich og vokste opp i Blackheath, London.

Etter å ha gått på Blackheath High School, studerte hun drama ved Universitetet i Manchester. Hun begynte å jobbe i barneteater og fikk i 1987 rollen som Ace i Doctor Who.

Aldred spilte Ace i seriens ni siste historier. Ace var en tenåring, som kom fra vestsiden av London. Doktoren fant henne mens hun serverte milkshake på en isbelagt planet i historien Dragonfire og hun ble med Doktoren på hans eventyr frem til serien ble lagt ned i 1989. Historiene hun var med i utforsket Aces karakter i en grad som ikke tidligere hadde vært gjort med noen andre av Doktorens følgesvenner.

Både før og etter Doctor Who har Aldred hatt en variert og travel karriere innen TV, særlig i barneprogrammer hvor hun presenterte pedagogiske program som Corners, Melvin and Maureen's Music-a-grams og Words and Pictures. Hun har også jobbet innen radio og teater. I 1993 spilte hun Ace i veldedighetspesialen Dimensions in Time og hun har også spilt denne rollen i flere av Doctor Who-hørespillene produsert av Big Finish Productions.

Hun skrev referanseboken Ace, The Inside Story of the End of An Era med Mike Tucker i 1996. Den ble utgitt av Virgin Publishing (ISBN 1-85227-574-X).

Sophie Aldred giftet seg med Vince Henderson 12. juli 1997. De har en sønn, Adam.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]