Sonja Erlenkamp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sonja Erlenkamp
Født30. juni 1972Rediger på Wikidata (51 år)
BeskjeftigelseProfessor, universitetslærer Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Sonja Erlenkamp (født 30. juni 1972) har vært Norges første[1] og eneste professor i tegnspråk. Hun ble tilsatt ved Høgskolen i Sør-Trøndelag i februar 2007 og sa opp stillingen sin med virkning 1. august 2012. Sonja Erlenkamp ble født i Trier (Tyskland) og er tysk statsborger. 2007- august 2012 jobbet hun med tegnspråktolkeutdanningen Høgskolen i Sør-Trøndelag. Fra og med 1. august 2012 jobber hun med prosjektet "Bruk av gester og kroppsspråk i Afasirehabilitering" på Sunnaas Sykehus, Oslo. Siden 1. mai 2013 jobber hun også som innovasjonsrådgiver på Sunnaas sykehus. I tillegg holder hun på med å lage en barnebok sammen med en fotograf og en illustratør og lager fantasidukker og modelleringer til boksprosjekter og film.

Erlenkamp studerte allmenn og sammenlignende språkvitenskap, fonologi og psykologi ved Christian-Albrechts-Universität i Kiel hvor hun også i 1999 avla sin doktorgrad med tema "Syntaktische Kategorien und lexikalische Klassen. Typologische Aspekte der Deutschen Gebärdensprache".

Erlenkamp har vært i Norge siden 1998 og har forsket på både tysk tegnspråk (Deutsche Gebaerdensprache) og norsk tegnspråk og norske gester. Hun har blant annet forsket på og jobbet med følgende emner:

Erlenkamp var grunnlegger og første leder av FONTS - Forening for norsk tegnspråk juni 2006 - februar 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FONTS Arkivert 23. oktober 2013 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]