Son of Light

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Son of Light
André Martin Hadland Q25 (213438).jpg
Hadland på scenen under Q25 Quartfestivalen i 2016
Født30. januar 1975Rediger på Wikidata (45 år)
Beskjeftigelse RapperRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Son of Light
SjangerHiphop
PlateselskapTee Productions

André Martin Hadland (født 30. januar 1975 i Mandal), kjent under artistnavnene Son of Light, N-Light-N og Lyset, er en norsk rapper som hører hjemme på Tommy Tees plateselskap; Tee Productions.

Han ga i 1997 ut albumet Deep green under navnet N-Light-N og selv om det da ikke hadde de beste salgstallene, har det etter hvert opparbeidet seg status som en klassiker innenfor norsk hiphop. Deep green ble i sin helhet produsert av Tommy Tee, innspilt i Tee Studios og mikset av Kieran Walsh og Tommy Tee i D&D Studios i New York. Albumet gjestes av Tee Productions egne artister; Diaz og Opaque, de amerikanske rapartistene Mike Zoot, D-Stress, EZD og den norske jazzartisten Helén Eriksen. Den enesten singelen fra Deep green var «Fresh (in any season)».

Etter dette ble det lenge stille fra Son of Light, med unntak av diverse gjestevers. I 2002 kom seksspors EP-en The Homecoming (a return to family values) som ifølge plateselskapets hjemmeside var en mellomstasjon mellom Deep green og et nytt album. På The Homecoming (a return to family values) er alle spor produsert av Tommy Tee, innspilt og mikset i Tee Studios og mastret av Espen Berg på Livingroom. Diaz er eneste gjest på låten «It must be them».

Son of Light er med albumet War of the Words nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen «Hip Hop».[trenger referanse]

I 2017 mottok André Mandal kommunes gjeveste pris, nemlig Kulturprisen.[trenger referanse]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]