Solfrid Braathen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Solfrid Braathen
Født10. august 1982 (38 år)
Norge Oslo
Beskjeftigelse Lærer og journalist
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
SportLangrenn
Klubb(er)Høybråten og Stovner IL
Nasjonale titlerTo (stafett)
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Norge
Langrenn
Langrenn Norgesmesterskapet på ski
Gull2003 Molde3 x 5 km stafett
Gull2007 Meråker3 x 5 km stafett
Sølv2004 Bardufoss3 x 5 km stafett
Sølv2005 Lillehammer3 x 5 km stafett

Solfrid Braathen (født 10. august 1982 i Oslo) er en norsk langrennsløper, med to NM-titler i stafett for Høybråten og Stovner IL.

Braathen har vært fast på stafettlaget til Høybråten og Stovner IL (HSIL) i de siste Norgesmesterskapene over 3 x 5 km for kvinner. I 2003 vekslet Braathen vekslet med søskenbarnet Merethe Braathen Sinnes og gikk ut som nummer fem. Sammen med skiesset Kristin Størmer Steira avanserte til de til gull for klubben. I 2004 gikk hun også ut som nummer fem på andre etappe, denne gangen klarte hun og Størmer Steira å avansere til sølv for HSIL. Året etter (2005) fikk HSIL et nytt sølv med de samme jentene, etter at S. Braathen gikk ut på sin andre etappe som nummer seks. I 2006 var Størmer Steira borte fra laget og erstattet med Ellen Sandbakken som åpnet stafetten for HSIL. Merethe Braathen ble tildelt 2. etappe, og gikk ut på 3.-plass og vekslet på 5.-plass etter syvende beste etappetid, Solfrid Braathen gikk HSIL inn til 4.-plass. I 2007 fikk Merethe Braathen Sinnes igjen klappet på skulderen av Ellen Sandbakken. Som 4. lag ut gikk hun laget opp en plass, før Solfrid spurtet HSIL inn til klubbens og søskenbarnas andre NM-tittel.

Braathen kombinerte sin satsing som langrennsløper med et vikariat på Medier og kommunikasjonsfag ved Bjerke videregående skole fra 2006. Fra 2009 valgte hun å satse uten fast arbeid ved siden av trening.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]