Sofie Berntsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sofie Berntsen
Født6. apr. 1968Rediger på Wikidata (56 år)
Oslo
BeskjeftigelseTegner Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Off. nettstedwww.sofieberntsen.no 

Sofie Berntsen (født 6. april 1968 i Oslo) er en norsk billedkunstner og tegner.[1] Hun er utdannet i Paris, Frankrike på Ecole supérieure d'arts graphiques (1988–89) og Parsons School of Design, BFA (1989–93), før hun dro videre til New York og studerte på School of visual arts (1994–95) i USA.

Berntsen arbeider i Oslo og er tilknyttet Galleri OSL contemporary [2]. Hennes arbeider har blitt stilt ut i en rekke separatutstillinger i Norge og internasjonalt, blant annet på Kunstnerforbundet, Kunstnernes hus, Galleri OSL, Galleri F15, Akershus Kunstsenter og Munch-museet. Høsten 2014 til mars 2015 hadde hun utstilling i banksalen på Museet for samtidskunst i Oslo med tittelen «Rameaus nevøer».

Uttrykket i kunstnerens arbeider kommer ofte fra interesse for språk og litteratur. Sofie Berntsen bruker kunst- og vitenskapsbøker som underlag for flere av sine malerier. De nøye utvalgte bøkene finner hun på antikvariater. Omslag blir til lerret for olje- og pastellmalerier, farger og former sluker innholdet og forvandler dem til ren form. Slik utforsker kunstneren spiritualismens kobling til kunst og kunsthistorie.

Nasjonalmuseet har i flere omganger og fra ulike perioder kjøpt inn arbeider i kunstnerens karriere. Berntsen er innkjøpt av offentlige institusjoner og private investorer. Noen av disse er Norsk kulturråd, Nordea, Sørlandets Kunstmuseum, Telenor, Norsk Hydro, Sparebankstiftelsen og Storebrand.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]