Soda (tegneserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Soda

Soda er en fransk-belgisk tegneserie skrevet av Tome og tegnet av Bruno Gazzotti. De to første albumene i serien (samt de elleve første sidene i det tredje) er tegnet av Luc Warnant. Serien ble første gang publisert i det franske tegneseriebladet Spirou i 1986.

Serien handler om politimannen David Elliot Hanneth Solomon, som, for ikke å opprøre sin skjøre mor, må utgi seg for å være prest.

De to første albumene ble utgitt på norsk i 1989 (Mord med skrivemaskin) og 1990 (Dødens engel). Begge utgitt av Semic Nordisk Forlag.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

David Solomon er den eneste sønnen til lensmannen i byen Providence i Arizona, men han flyttet senere til New York City. Han klarte ikke å finne fast arbeid, og han meldte seg motvillig til politiet. Men i brevene hjem fikk han foreldrene til å tro at han hadde begynt som sogneprest. Han fant på denne løgnen fordi foreldrene hans ikke ønsket at han skulle begynne i et så farlig yrke som faren hans hadde i Arizona. Men når hans mor Mary blir enke flytter hun inn i hans leilighet i New York. David blir dermed tvunget til å fortsette disse løgnene i frykt for at sannheten kan gi hans gamle mor et hjerteinfarkt.

Dermed, når han reiser til jobb, går "Fader David Solomon" kledd som prest på vei til et kapell. Men i en heis bytter han til uformelle klær som han har på seg for sin jobb i NYPD. Han bytter tilbake til prestens klær når han en på vei tilbake til leiligheten, som han deler med moren sin. Men dette forårsaker en rekke problemer, og mange ganger ønsker David å fortelle sin mor sannheten. Men han lar være på grunn av hennes helse-problemer.

Ofte blir det ikke tid til å bytte fra prestens klær, så David blir tvunget til å gå i aksjon med en revolver innenfor presteklærne. Mary er så bekymret på grunn av all kriminaliteten i New York City at hun holder seg som oftest i leiligheten. Noen ganger oppdager kjeltringene han må hanskes med, hvor han bor. Så David må arbeide dobbelt så hardt for å holde byens kriminelle liv vekk fra moren hans, og for å holde henne lykksalig uvitende om alle problemene i livet hans. Hans venstre hånd mangler to fingre, men så langt har det aldri blitt forklart hvordan han egentlig mistet disse fingrene.

Album[rediger | rediger kilde]

Originaltittel Norsk tittel År
Un ange trépasse Dødens engel 1986
Lettres à Satan Mord med skrivemaskin 1987
Tu ne buteras point - 1990
Dieu est mort ce soir - 1992
Fureur chez les saints - 1993
Confession express - 1994
Lève-toi et meurs - 1995
Tuez en paix - 1996
Et délivre-nous du mal - 1997
Dieu seul le sait - 1999
Prières et balistique - 2001
Code Apocalypse - 2005