Sluttakkord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sluttakkord
orig. Schlußakkord
Generell informasjon
Utgivelsesår1936
Prod.landTysklands flagg Tyskland
Lengde120 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiDetlef Sierck
ManusforfatterDetlef Sierck
Kurt Heuser
MusikkKurt Schröder
SjeffotografRobert Baberske
KlippMilo Harbich
Eksterne lenker

Sluttakkord[1], (originaltittel: Schlußakkord) er et tysk drama fra 1936 regissert av Douglas Sirk, kreditert som Ditlef Sierck.

Handling[rediger | rediger kilde]

En ung, fattig tysk kvinne ved navn Hanna Müller (spilt av Maria von Tasnady) gir spedbarnet sitt opp for adopsjon, før hun emigrerer til Amerika for å bo sammen med ektemannen sin. Men ved en nyttårsfest i New York får Hanna beskjed om at mannen hennes nylig har blitt funnet død i Central Park, antagelig etter selvmord. Han hadde tidligere forlatt Tyskland fordi han hadde drevet med underslag av penger. I mellomtiden hadde den unge sønnen de hadde etterlatt ved et barnehjem i Tyskland, Peter, adoptert av Erich Garvenberg (spilt av Willy Birgel) en anerkjent dirigent, og hans kone Charlotte (spilt av Lil Dagover) som har en affære med astrolog Gregor Carl-Otto.

Etter ektemannens død, vender Hanna tilbake til Tyskland, hvor hun snart skaffer seg en stilling som hushjelp og sykepleier for den samme orkester-dirigenten og hans kone som hadde adoptert sønnen hennes. Men når Charlotte Garvenberg får vite om de tidligere kriminelle forholdene til Müllers ektemann, får hun snart sparken. Müller planlegger derfor å kidnappe sønnen sin. Men Charlotte, som blir utpresset av Carl-Otto, tar en overdose på morfin og dør av dette. Müller blir snart mistenkt for å ha drept Charlotte, men under rettssaken avslører en hushjelp at Charlotte hadde sagt at hun planla å begå selvmord. Hanna og Erich Garvenberg er dermed frie til å nå gifte seg med hverandre.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]